Βυθισμένος στα σκάνδαλα, στοχοποιημένος και μονίμως για… λάθος λόγους στην επικαιρότητα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιδιώκει να επιστρέψει στην πολιτική ζωή της Ιταλίας. Και είπε να το κάνει με κάτι που ξέρει πολύ καλά. Έναν γάμο με μια γυναίκα κατά 50 χρόνια μικρότερη. Ναι, οι γυναίκες αποτελούν ακόμα και σήμερα το σήμα κατατεθέν του, χωρίς να κρύβει ποτέ τη σεξιστική και πολλές φορές παράνομη δράση του. «Αγαπώ τη ζωή και τις γυναίκες», έλεγε το μακρινό 2010, όταν είχε εμπλακεί σε σεξουαλικό σκάνδαλο με την ανήλικη από το Μαρόκο, Ρούμπι.

Ο πρώτος γάμος και τα δύο παιδιά

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παντρεύτηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 29 ετών με την Κάρλα Ελβίρα Νταλ’ Όλιο το 1965. Με την Κάρλα απέκτησε δύο παιδιά, τη Μαρίνα και τον Πιέρ Σίλβιο. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έμεινε με την πρώτη του σύζυγο για 15 χρόνια, αλλά εννοείται πώς δεν υπήρξε ποτέ πιστός.

Ο δεύτερος γάμος και τα τρία παιδιά

Το 1980 μπήκε στη ζωή του 46χρονου τότε Σίλβιο η Βερόνικα Λάριο, με την οποία έκανε παράλληλη σχέση.

Μπερλουσκόνι
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τη δεύτερη γυναίκα του Βερόνικα Λάριο.

Το ζευγάρι έβγαινε «κρυφά» μέχρι που ο Καβαλιέρε πήρε διαζύγιο από την πρώτη γυναίκα του, το 1985. Πέντε χρόνια αργότερα ήρθε ο δεύτερος γάμος για τον Σίλβιο, όταν παντρεύτηκε τη Βερόνικα, με την οποία έκανε τρία παιδιά, την Μπάρμπαρα, την Ελεονόρα και τον Λουίτζι.

Το δεύτερο (πανάκριβο) διαζύγιο και τα πρώτα σκάνδαλα με ανήλικες

Η διαδικασία για το δεύτερο διαζύγιο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήρθε το 2009, ύστερα από την οργισμένη επιστολή της Λάριο μετά τις αποκαλύψεις για σχέσεις του συζύγου της με ανήλικες κοπέλες. Μετά την απόφασή της να ζητήσει διαζύγιο από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Βερόνικα Λάριο «έσπασε» τη σιωπή της για τον έγγαμο βίο τους. Μέσα από το βιβλίο «Tendenza Veronica» της φίλης της και δημοσιογράφου Μαρίας Λατέλα, η Βερόνικα Λάριο αποκαλούσε τον Σίλβιο – ούτε λίγο ούτε πολύ – «γελοίο» και δήλωνε αηδιασμένη από τις απιστίες και τα ψέματά του στα 20 αυτά χρόνια.

Το διαζύγιό τους βγήκε το 2012 και έτσι ο Σίλβιο αναγκάστηκε κάθε χρόνο να καταβάλλει 16,8 εκατ. ευρώ στην πρώην σύζυγό του. Ωστόσο με απόφαση του δικαστηρίου τον Νοέμβριο του 2017 η πρώην σύζυγος του Μπερλουσκόνι έπρεπε να επιστρέψει περίπου 60 εκατ. ευρώ. Οι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι δεν δικαιούται τη διατροφή των 1,4 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Η απόφαση βασίστηκε στο ότι ο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ως πρώην σύζυγός της, δεν πρέπει να εγγυάται για το βιοτικό επίπεδο που είχε κατοχυρωθεί πριν το διαζύγιο.

Ο τρίτος γάμος και τα “μπούγκα μπούγκα” πάρτι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέβηκε για τρίτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας το 2013 και προκάλεσε και πάλι σάλο, αφού παντρεύτηκε σε μυστική τελετή την κατά 50 χρόνια νεότερή του Φραντσέσκα Πασκάλε! 

Οι δυο τους γνωρίζονται πάνω από δεκαετία, δηλαδή από όταν η 28χρονη Πασκάλε ήταν ακόμη ανήλικη και συμμετείχε στη νεολαία του κόμματος του καβαλιέρε Forza Italia.Όταν χώρισαν εκείνη δήλωσε: «Θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου. Του εύχομαι όλη την ευτυχία του κόσμου. Ελπίζω ότι θα βρει κάποιον να τον φροντίζει όπως έκανα κι εγώ». Η Φραντσέσκα Πασκάλε, μπορεί να χώρισε αλλά πέτυχε αυτό που είχε εξομολογηθεί στο βιβλίο «Italiani volta gabbana» του Μπρούνο Βέσπα. Τον Οκτώβριο του 2006 μαζί με τρεις φίλες της πήγαν σε ομιλία του για το κόμμα Forza Italia στη Ρώμη. Εκεί τον πλησίασε για πρώτη φορά και του ψιθύρισε: «Πρόεδρε, είστε πολύ όμορφος». Η απάντηση που έλαβε η νεαρή από τον Καβαλιέρε ήταν: «Νιώθεις καλά;».

Μπερλουσκόνι
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την τρίτη γυναίκα του Φραντσέσκα Πασκάλε

Η Φραντσέσκα είχε κάνει ήδη την πρώτη επαφή μαζί του, μιλώντας του στον πληθυντικό. Θέλησε, όμως, να τον κερδίσει. Γι’ αυτό και τον ξαναπλησίασε, ρωτώντας τον αν μπορεί να του μιλάει στον ενικό. «Αυτό είναι το τηλέφωνό μου. Περιμένω τηλεφώνημά σου, έτσι θα μπορέσω να σημείωσω τον αριθμό σου», του είπε ξερά και ο Σίλβιο την πήρε τηλέφωνο. Παρά τον μισό αιώνα που τους χώριζε, οι δυο τους έγιναν ζευγάρι και έμειναν μαζί για 12 χρόνια.

Το μεγάλο σκάνδαλο και η καταδίκη για πορνεία

Πάντως, το σκάνδαλο που θα στοιχειώνει για πάντα τον Καβαλιέρε θα είναι αυτό των μπούγκα μπούγκα πάρτι, που ξέσπασε στην Ιταλία το 2010, όταν ήταν εν ενεργεία πρωθυπουργός. Η Ruby Rubacuori, ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου που έκανε τον γύρο του κόσμου και είχε άμεσες επιπτώσεις στο πολιτικό του μέλλον. Το 2009, στα 17 της, γνώρισε τυχαία τον Μπερλουσκόνι. Σύντομα, θα πληρωνόταν πολλές χιλιάδες ευρώ για να συνευρεθούν ερωτικά, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία. Ο Μπερλουσκόνι πίεζε τον αρχηγό της αστυνομίας, φοβούμενος ότι το νεαρό κορίτσι, ηλικίας τότε 17 ετών, θα κάνει αποκαλύψεις εναντίον του. Πίεσε λοιπόν, για να βγάλει την Ρούμπι από την προσωρινή κράτηση, ισχυριζόμενος ότι είναι «η εγγονή του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ»!

Μπερλουσκόνι
 Η πέτρα του σκανδάλου που καταδίκασε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Ruby Rubacuor

Ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε το 2013 για πορνεία ανηλίκων, αλλά απαλλάχθηκε το 2014. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο Μπερλουσκόνι δεν ήξερε πως η Ρούμπι ήταν ανήλικη όταν έκαναν μαζί τα μπούγκα μπούγκα. Το εφετείο τον απάλλαξε οριστικά τον Μάρτιο του 2015.

Η τελευταία σύντροφος Μάρτα Φασίνα, τα 50 χρόνια και τα 5 δισεκατομμύρια που τους χωρίζουν!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εγκατέλειψε τη Φραντσέσκα Πασκάλε για τη Μάρτα Φασίνα, βουλευτή του κόμματός του «Forza Italia» που είναι… 50 χρόνια νεότερή του. Δυο μέρες πριν το ζευγάρι έκανε ένα «συμβολικό» γάμο.

Μπερλουσκόνι
ΙΟ Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την τελευταία σύντροφο του Μάρτα Φασίνα

Στη συμβολική αυτή τελετή που κόστισε 400.000 ευρώ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φόρεσε ένα μπλε κοστούμι Armani και η Μάρτα φόρεσε ένα λευκό νυφικό Antonio Riva, φτιαγμένο από γαλλική δαντέλα με μια ουρά μήκους 3,5 μέτρων, με το κόστος να εκτιμάται περίπου στα 20.000 ευρώ. Η τελετή ήταν λιτή, σε κλειστό κύκλο με 60 καλεσμένους. Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα Daily Mail ο λόγος που το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε επίσημα ήταν λόγω μιας διαμάχης με τα παιδιά του Μπερλουσκόνι για την περιουσία του.

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι τραγουδάει στο γάμο του

Τα πέντε ενήλικα παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πιστεύεται ότι εξοργίστηκαν με την πρόθεση του πατέρα τους να παντρευτεί νόμιμα τη Φασίνα καθώς, αν συνέβαινε αυτό, εκείνη θα μπορούσε μεταγενέστερα να διεκδικήσει ένα σεβαστό μερίδιο από την τεράστια περιουσία του 85χρονου Σίλβιο.

Η περιουσία του Σίλβιο αποτιμάται στο ποσό των 5 δισεκατομμυρίων λιρών. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η Μάρτα ήταν «προσβεβλημένη και πολύ θυμωμένη που δεν είχε έναν κανονικό γάμο».

Μπερλουσκόνι
O Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τα 5 παιδιά του.

Πάντως τα πέντε παιδιά του μεγιστάνα, αν και ενήλικα ανησυχούν για το ενδεχόμενο διεκδίκησης μεριδίου από την περιουσία του 85χρονου πατέρα τους, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο. 

Διάβασε ακόμα: Οι πιο πλούσιοι άντρες του πλανήτη και οι “αληθινά κερδισμένες” πρώην τους!


Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet