Δεν υπήρξε ποτέ sex symbol σε μια εποχή που για να πετύχεις στο Hollywood έπρεπε να έχεις όλο το πακέτο. Ντροπαλή αλλά ταυτόχρονα αυθάδης έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το ‘86 ως έφηβη στην κωμωδία Lucas. To μεγάλο μπαμ φυσικά έγινε όταν άρχισε να φιγουράρει σε όλα τα tabloids με το τότε αγόρι της Johnny Depp. Η γλυκιά κι αντισυμβατική Ryder επιστρέφει με το Stranger Things και μας θυμίζει όσα αγαπάμε από τα 90s!

«Έχει ένα τρομερό μυαλό το οποίο έχει πάρα πολλές διαφορετικές πτυχές!» λέει με θαυμασμό ο συμπρωταγωνιστής της David Harbour aka Jim Hopper πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Χόκινς στην απόλυτη σειρά επιστημονικής φαντασίας του Netflix Stranger Things. Συμπληρώνει πως μερικές φορές η Ryder επισημαίνει μικρά ιστορικά λάθη που έχουν κάνει οι δημιουργοί της σειράς Ματ και Ρος Ντάφερ και οι σεναριογράφοι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Τους λέει για παράδειγμα: “Αυτό το τραγούδι βγήκε στην πραγματικότητα το ’85, και το έχεις το ’83. Ήξερε όλες αυτές τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες που δεν ήξεραν καν, και έπρεπε να αλλάξουν διάφορα πράγματα στο σενάριο βασιζόμενοι σε αυτό!»

Όπως έχει πει η ίδια το μόνο θέμα που δεν θέλει να συζητά είναι η Winona Ryder! Πάντα έρχεται σε αμηχανία και φαίνεται να αλλάζει το θέμα προς άλλους καλλιτέχνες, ηθοποιούς και συγγραφείς που έχει συνεργαστεί. Όταν όμως μιλάει για την καριέρα της δεν μασάει τα λόγια της και παραδέχεται πόσο δύσκολος, σκληρός και αμείλικτος είναι ο κόσμος του Hollywood πίσω από τα μεγάλα, ωραία φώτα . Η πίεση που δέχονται όλες οι νεαρές ηθοποιοί είναι τεράστια: «Αυτή η δουλειά είναι βάναυση. Πρέπει να δουλεύεις συνεχώς, όμως αν χρειαστεί να κάνεις ένα διάλειμμα σου λένε ‘’εάν φρενάρεις τώρα όλα θα τελειώσουν. Κι όταν σταματάς για λίγο σου λένε είναι αδύνατον τώρα να κάνεις comeback. Πρόκειται για τρέλα».

Όταν το 1989 η Winona και ο Johnny ερωτεύτηκαν ήταν σαν ένα κάπως dark παραμύθι να ζωντάνεψε. Δύο από τις πιο alternative και cool προσωπικότητες (και παραμένουν) παρήλαυναν στο κόκκινο χαλί με τη χάρη τον παλιών stars του κινηματογράφου. Φυσικά όλοι ξέρουμε το tattoo του Jonny Depp «Winona forever» το οποίο μέχρι σήμερα δεν το έχει μετανιώσει.

Πρόσφατα σε συνέντευξή της στο BAZAAR αποκάλυψε πως δεν είχε πάρει και πολύ καλά αυτόν τον χωρισμό όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο ίδιος ο Depp ο οποίος την έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν γυναίκα της ζωή του. Υπαινίσσεται πως ο χωρισμός της με τον Depp στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και η αγριότητα της κουλτούρας του Hollywood εκείνη την εποχή έκαναν τη ζωή της να πάρει μια σκοτεινή ροπή την οποία κανείς δε γνώριζε.
Την χειρότερή της φάση πέρασε όταν την έπιασαν να κλέβει από ένα μαγαζί και τότε η αγριότητα των tabloids ήταν μνημειώδης. Για αυτόν τον λόγο έχει τρομερή κατανόηση για τους νεαρούς συμπρωταγωνιστές της στην επιτυχημένη σειρά Stranger Things, καθώς έχουν τραβήξει όλη την προσοχή πάνω τους! «Τους λέω συνέχεια ‘’η δουλειά σας είναι η ανταμοιβή σας γιατί εγώ στην ηλικία σας δεν μπορούσα να απολαύσω τους καρπούς των κόπων μου’’.

Όσοι την ξέρουν λένε πως συνδέεται με τους πάντες στο σετ και είναι ένα σφουγγάρι που έχει να μάθει κάτι από τον καθένα. Μια γυναίκα που πλέον δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, προτιμά την ήσυχη ζωή, τα βιβλία κι ένα ζεστο μπάνιο η Winona θα παραμένει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και cool παρουσίες του Hollywood!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet