“Καλοί μου άνθρωποι! Ουρανοί! Σας βλέπω όλους σήμερα. Όλους εσάς που εμφανίζεστε στην τηλεόραση, στους δρόμους, στο Internet. Βλέπω όλα τα posts σας και τα βίντεο. Και ξέρετε τι; Είστε απίστευτοι! Είμαι περήφανη που ζω στην ίδια χώρα με εσάς. Και σήμερα δε θα πανικοβληθώ και δεν θα κλάψω. Θα είμαι ήρεμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά μου με κοιτάζουν. Θα είμαι δίπλα τους. Και πλάι στον σύζυγό μου. Και μαζί σας. Σας αγαπώ: Ζήτω η Ουκρανία”. Αυτά ήταν τα συγκινητικά και εμψυχωτικά λόγια της Olena Zelenska στο post της στα social media.

Αργότερα, ανέβασε τη φωτογραφία ενός μωρού, η γέννηση του οποίου έκανε τον γύρο του κόσμου. «Αυτό το παιδί γεννήθηκε σε ένα καταφύγιο στο Κίεβο. Αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, κάτω από τον ήρεμο ουρανό. Αυτό θα πρέπει να βλέπουν τα παιδιά… Είμαστε ο στρατός, ο στρατός είμαστε εμείς. Και τα παιδιά που γεννιούνται σε καταφύγια, θα ζήσουν σε μία ειρηνική χώρα που υπερασπίστηκε τον εαυτό της», σημείωσε.

Ποια είναι η γυναίκα πίσω από τον Προέδρο Volodymyr Zelensky;

Η Olena Zelenskaα είναι 44 ετών όπως και ο σύζυγός της. Γεννήθηκε στο  Kryvyi Rih, σπούδασε αρχιτεκτονική αλλά τελικά προτίμησε να εργαστεί ως συντάκτρια στην μεγάλη εταιρία τηλεοπτικής παραγωγής Kvartal 95. Παντρεύτηκε τον Volodymyr Zelensky το 2003 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Κύριλλο και την Αλεξάνδρα.

Olena Zelenska: Ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας;
Με τον σύζυγό της και τα παιδιά της Ολεξάνδρας και Κύριλλο

Μετά την εκλογή του συζύγου της το 2019 πήρε αρκετές πρωτοβουλίες για δράση ως Πρώτη Κυρία της χώρας. Το 2019 φιλοξενήθηκε και στο εξώφυλλο της Ουκρανικής Vogue.

Olena Zelenska: Ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας;

Γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, έχει βοηθήσει πολύ τη χώρα της να κάνει βήματα προόδου. Εκείνη ξεκίνησε την εισαγωγή της χώρας στην πρωτοβουλία της G7 για την ισότητα των φύλων. Ως Πρώτη Κυρία, κάνει προσπάθειες για την αλλαγή του συστήματος διατροφής στα σχολεία, ενώ έπαιξε ρόλο – κλειδί στην ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής για πολιτιστικά και έμφυλα ζητήματα.

Olena Zelenska: Ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας;

Η ίδια δεν αγαπά τα φώτα της δημοσιότητας και για όσο διάστημα ο σύζυγός της ήταν γνωστός ηθοποιός, εκείνη επέλεξε να παραμένει στη σκιά του. Η 44χρονη Olena Zelenska διαφωνούσε με την επιλογή του συζύγου της να ασχοληθεί με την πολιτική και να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις εκλογές του 2019. Όμως, μετά τη σαρωτική νίκη του πρώην κωμικού ηθοποιού έναντι του πολιτικού του αντιπάλου, Πέτρο Ποροσένκο, η Olena μεταμορφώθηκε σε μια Πρώτη Κυρία αφοσιωμένη στον νέο και απαιτητικό ρόλο της. Και μέχρι σήμερα παραμένει η πιο δυναμική σύμμαχός του!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet