Μια 16χρονη από τη Βόρεια Καρολίνα αγνοείτο και βρέθηκε χάρη στο «σήμα» της κακοποίησης.

Η κοπέλα βρέθηκε στο Κεντάκι όταν ένας άντρας κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε ότι μια νεαρή επιβάτης σε ένα όχημα έκανε το «σήμα» της κακοποίησης. Η αστυνομία έπειτα από έρευνες εντόπισε τον 61χρονο Herbert Brick, ο οποίος είχε απαγάγει το κορίτσι και το εξανάγκαζε σε σεξουαλικές πράξεις. 

Η κοπέλα δήλωσε πως έμαθε το σήμα αυτό  από το Tik Tok. To «σινιάλο» αποτελείται από τρεις διαδοχικές στάσεις της παλάμης  που σημαίνουν «Βία στο σπίτι», «Χρειάζομαι βοήθεια» και «Ενδοοικογενειακή βία». Το βίντεο που ανέβασε μια κοπέλα στον λογαριασμό της στο Tik Tok έγινε viral και όπως αποδεικνύεται, σώζει ζωές.

Εάν λοιπόν είσαι θύμα οποιασδήποτε μορφής βίας στο σπίτι σου και φοβάσαι, κάνε αυτό το σήμα. Να θυμάσαι ότι η ανοχή της κοινωνίας για τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές έχει τελειώσει. Δεν είσαι μόνη σου! Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι να σε βοηθήσουν. Εάν βρεθείς σε φαρμακείο ή σε κάποια υπηρεσία ή ακόμα και στον δρόμο και δεν μπορείς να μιλήσεις,  κάνε το σήμα! Κάποιος θα σε βοηθήσει. Καμία ανοχή, καμία μόνη!

Αν λοιπόν βρίσκεσαι σε κίνδυνο, θυμίσου τα εξής βήματα:

1)      Παλάμη σηκωμένη, ανοιχτά σηκωμένα δάκτυλα (σα να λέμε στον δέκτη «θέλω να σου μιλήσω»)

2)      Φέρνουμε τον αντίχειρα εμπρός (δηλαδή «Φέρνω το πρόβλημα ενώπιόν σου»)

3)      Κλείνουμε τα δάκτυλα πάνω στον αντίχειρα εγκλωβίζοντάς τον (σημαίνει: «είμαι εγκλωβισμένη»)

Τέλος στην ανοχή και στον φόβο!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet