Μία πολύ σημαντική μετακίνηση που στιγματίζει όχι μόνο αυτή την εβδομάδα αλλά και την περίοδο που ακολουθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2023, είναι εκείνη των Δεσμών της Σελήνης.

Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι ένα ζεύγος δύο σημείων, ο Βόρειος και ο Νότιος Δεσμός, που σχηματίζουν μία διάμετρο στον γενέθλιο χάρτη, δηλαδή βρίσκονται τοποθετημένοι απέναντι ο ένας από τον άλλο, σε απόσταση ακριβώς 180ο. Οι Δεσμοί της Σελήνης δεν είναι πλανήτες αλλά είναι νοητά σημεία. Είναι τα σημεία που τέμνονται οι δίσκοι που σχηματίζονται από την εκλειπτική της περιστροφής της Σελήνης γύρω από την Γη με την εκλειπτική της τροχιάς της Γης γύρω από τον Ήλιο. Αυτά τα σημεία είναι υψίστης σημασίας για τον ερμηνευτή της αστρολογίας καθώς παίζουν καθοριστικό ρόλο στις αναλύσεις και στις προβλέψεις. Επίσης, είναι τα θεμέλια του κλάδου της καρμικής αστρολογίας που εξετάζει εσωτερικά και υπαρξιακά θέματα της ανθρώπινης φύσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλείψεις που προκαλούν καθοριστικά γεγονότα, γίνονται πάντα κοντά στους Δεσμούς της Σελήνης.

Το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου οι Δεσμοί μεταφέρθηκαν στον άξονα Ταύρου (ο Βόρειος) – Σκορπιού (ο Νότιος). Την περίοδο κατά την οποία θα μας επηρεάζει αυτό το ζεύγος Δεσμών, θα αναθεωρήσουμε τις αξίες μας. Θα συνειδητοποιήσουμε τι αξίζει πραγματικά και τι όχι. Πού έχουμε επενδύσει και τι ουσιαστικά χρειαζόμαστε. Τι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο και τι περιττό και ανώφελο.

Στον προσωπικό μας χάρτη ο Νότιος Δεσμός δείχνει αυτό που μας είναι γνώριμο, τα προσόντα, τις αυταπάτες και τα ελαττώματα με τα οποία γεννιόμαστε. Ο Βόρειος Δεσμός είναι το δέον του καθενός μας, εκεί που οφείλουμε να φθάσουμε ως ολοκληρωμένες ατομικότητες.

Ας δούμε τώρα τι πρέπει να επιτύχει κάθε ζώδιο με την επίδραση των Δεσμών στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού (μην ξεχνάς να διαβάζεις το ζώδιο του ωροσκόπου σου).

ΚΡΙΟΣ: Επιδίωξε τη χαρά και την ολοκλήρωση στις απλές και πολύτιμες αλήθειες (υγεία, συντροφικότητα, συναισθηματική ασφάλεια).

ΤΑΥΡΟΣ: Επιδίωξε να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου, να συνειδητοποιήσεις την αξία σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Βρες τις απαντήσεις σου στην προσευχή, στο διαλογισμό, στη φιλοσοφία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Βάλε νέους στόχους, πιο συμβατούς με αυτά που ζητάει η καρδούλα σου και επιδίωξε την υλοποίησή τους με τόλμη.

ΛΕΩΝ: Πάτα γερά στα πόδια σου και μη διστάσεις να υλοποιήσεις τα όνειρά σου, επιδιώκοντας την κοινωνική καταξίωση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Εμπλούτισε τις γνώσεις σου, διαμόρφωσε τη φιλοσοφία σου για τη ζωή, υποστήριξε τις ιδέες σου.

ΖΥΓΟΣ: Κάνε την ενδοσκόπησή σου, αποκάλυψε τις πιο μύχιες πλευρές σου, προσπάθησε να ξεπεράσεις τις τραυματικές σου εμπειρίες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Οι άλλοι είναι ο καθρέπτης σου. Τα θετικά και τα αρνητικά τους είναι σπουδή για τον εαυτό σου και τις επιλογές σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Άλλαξε την καθημερινότητά σου και φέρτην στα μέτρα σου για να έχεις περισσότερες στιγμές ευτυχίας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Άφησε το παιδί που κρύβεις μέσα σου να εκφραστεί μέσα από τη δημιουργικότητα και τον έρωτα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Χτίσε τα θεμέλιά σου. Δες τι είναι αυτό που σε αναστατώνει και βρες τα πατήματά σου για να προχωρήσεις σθεναρά στη ζωή σου.

ΙΧΘΥΕΣ: Υιοθέτησε νέες ιδέες και μη διστάσεις να πάρεις καίριες αποφάσεις.

Διάβασε ακόμα: Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 17 – 23 Ιανουαρίου 2021

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!