Κριός: Επανεκκίνηση

Τους επόμενους μήνες, η πορεία των σχέσεών σας αλλάζει. Ο σύντροφός σας ίσως θέλει να κάνετε ένα βήμα παραπάνω μιλώντας για το κοινό σας μέλλον ή θέτοντάς σας στόχους τους οποίους πρέπει να πετύχετε. Όλα αυτά απαιτούν προσπάθεια από εσάς και παρόλο που τα καταφέρνετε εύκολα σε ό,τι σας ζητούν, παράλληλα αναρωτιέστε γιατί να μπείτε στον κόπο. Ο Δίας βρίσκεται στο ζώδιό σας και σας προσφέρει μια πληθώρα ευκαιριών τις οποίες, φυσικά, θέλετε να εκμεταλλευτείτε πριν χαθούν. Επίσης, ο Δίας αρχίζει να μετακινεί-ται προς τα πίσω στο τέλος Ιουλίου και φτάνει στους Ιχθείς το φθινόπωρο, οπότε η ανάγκη σας να απολαύσετε τις καλές μέρες όσο θα σας προσφέρονται είναι πολύ έντονη.

ζώδια

Η νέα Σελήνη στο τέλος Ιουλίου σάς δίνει την ευκαιρία να «επανεκκινήσετε» τη σχέση σας, αν θέλετε, ή να γυρίσετε σελίδα αφήνοντας πίσω σας τις όποιες διαφωνίες. Φλόγα και πάθος αναζωπυρώνονται. Στις αρχές Αυγούστου συνειδητο-ποιείτε ότι για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις ευκαιρίες που φέρνει ο Δίας και να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για τη σχέση σας, πρέπει να αλλάξετε κάπως τον τρόπο ζωής σας. Η αρμονική συνάντηση Άρη και Αφροδίτης δείχνουν ότι μάλλον κάνατε τη σωστή επιλογή, ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο σύντροφός σας, πράγμα που αυτή τη στιγμή έχει περισ-σότερη σημασία.

Ο Σεπτέμβριος είναι πιο εύκολος και άνετος. Λύνοντας τα προβλήματα του Αυγούστου, δώσατε χώρο για όλα τα άλλα στη ζωή σας, ανάμεσά τους και στη σχέση σας, να αναπτυχθούν όπως πρέπει. Καθώς το καλοκαίρι τελειώνει, το ταίρι σας θα αναφερθεί ξανά στη δέσμευση και σε κοινούς στόχους για το μέλλον, αλλά αυτή τη φορά θα είναι κάτι που θέλετε και δεν θα προσπαθείτε να το αποφύγετε.

Ταύρος: Ικανοποίηση

Μπορεί μια σχέση να είναι ασφυκτική; Για εσάς, ναι. Αγαπάτε τη συντροφιά και τον ρομαντισμό όπως όλοι, αλλά περι-φρουρείτε στενά αυτό που θεωρείτε περιοχή σας και δυσφορείτε αν κάποιος την παραβιάσει. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου και του Αυγούστου. Κάτι που ξεκινά σαν φιλία, εξελίσσεται σε σχέση. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, προσπαθείτε να μη το μάθουν οι φίλοι σας, αλλά τελικά το ανακοινώνετε σε όλους και στο εξής ζείτε τις ζωές σας μαζί, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό. Το κρίσιμο σημείο είναι στο τέλος Ιουλίου. Αν τότε δεν υπάρχουν οι προοπτικές για μακροχρόνια σχέση, ίσως είναι καιρός να τη λήξετε, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες στη ζωή του καθενός.

ζώδια

Στις αρχές Αυγούστου συμβαίνει μια συμφιλίωση και τότε συνειδητοποιείτε ότι καλύτερα να είστε φίλοι παρά εραστές. Ίσως και οι δύο θέλατε να ικανοποιήσετε την περιέργειά σας ο ένας για τον άλλο ή μπορεί να είναι η στιγμή που δίνετε στη σχέση σας άλλη μορφή, ώστε να έχετε πάλι δικό σας τον χώρο σας όποτε θέλετε. Όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, το σίγουρο είναι ότι στο εξής υπάρχουν πολλές διαπραγματεύσεις μεταξύ σας και ίσως σας κουράσει το να πρέπει συνεχώς να προσδιορίζετε τους κανόνες της σχέσης σας.

Οι μέρες που δεν χρειαζόταν να μιλάτε, όταν τα ένστικτα και οι επιθυμίες αρκούσαν για να εκφράσετε όσα θέλατε ο ένας στον άλλο, έχουν τελειώσει. Όλο το καλοκαίρι, κινείστε ο καθένας στη δική του τροχιά, ανταλλάσετε ματιές, αλλά τίποτα περισσότερο. Όλα αυτά μέχρι το τέλος Αυγούστου, τότε που οι δρόμοι σας αρχίζουν να πλησιάζουν και σιγά σιγά η μεταξύ σας απόσταση μειώνεται, αν και οι συνθήκες εξακολουθούν να σας κρατούν μακριά.

Δίδυμοι: Αμεσότητα

Αυτό το καλοκαίρι είναι για παιχνίδια, με δύο ολόκληρους μήνες –από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου- όπου μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Κάποια προβλήματα ίσως εμφανιστούν στο τέλος Ιουλίου: είτε βρίσκεστε σε μια κατάσταση με σκληρούς και απαράβατους κανόνες είτε συνδιαλέγεστε με ένα αδιάλλακτο άτομο. Αυτό που θέλετε είναι μια συμφωνία ή να κάνετε κάποιες παραχωρήσεις προκειμέ-νου να πάρετε αυτό που θέλετε ως ανταμοιβή.

ζώδια

Ωστόσο, την κρίσιμη στιγμή δέχεστε την επιρροή ενός προσώπου που εμφανίζεται στη ζωή σας από το παρελθόν και το οποίο σας λέει ότι δεν είναι ανάγκη να αντιμετωπίζετε περιορισμούς στη δημιουργικότητά σας και ότι πρέπει να απομακρυνθείτε από όλα αυτά. Κι έτσι κάνετε, αφού για τους Διδύμους κάθε μετακίνηση είναι καλή. Ο Αύγουστος στην αρχή του, ωστόσο, δείχνει ότι η επιστροφή στο μακρινό παρελθόν δεν έχει να σας προσφέρει τίποτα καλύτερο και σίγουρα τίποτα καινούριο. Έτσι απομακρύνεστε και από αυτό και περιπλανιέστε για λίγο.

Το τέλος του μήνα φέρνει μερικές ευκαιρίες για ρομαντισμό και επιτρέπετε στον εαυτό σας να εκμεταλλευτεί μια δυο από αυτές. Ωστόσο, πριν ακόμη ξεκινήσετε οτιδήποτε, ξέρετε ότι δεν σας ενδιαφέρει καμία. Τον Σεπτέμβριο δέχεστε την επίσκεψη μιας φιλικής γνωριμίας από την αρχή της χρονιάς, η οποία είχε κάπως «κρυώσει» και ο αρχικός ενθουσιασμός είχε σβήσει. Προς έκπληξη και χαρά σας, η αμεσότητα, τα λεκτικά παιχνίδια που αγαπούσατε να παίζετε, τα πράγματα με τα οποία γελούσατε παρέα, είναι όλα εκεί.

Είχατε το καλοκαίρι για να σκεφτείτε τι θέλετε και τώρα είστε πρόθυμοι για μια δεύτερη προσπάθεια. Το τέλος του Σεπτεμβρίου βρίσκει τους δύο πλανήτες σας σε ευθυγράμμιση την ίδια στιγμή: η Αφροδίτη για τον έρωτα και η Νέα Σελήνη για μια καινούρια αρχή. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για εσάς!

Καρκίνος: Εγγύτητα

Αυτό το καλοκαίρι έχει να σας προσφέρει πολλά. Ανάμεσα σε αυτά και μια καυτή σχέση, αν τη θέλετε, φυσικά. Αν ναι, είναι πιο σημαντικό να τη δεχτείτε όπως είναι και να την απολαμβάνετε κάθε μέρα παρά να προσπαθείτε να τη μετατρέψετε σε κάτι σοβαρό που θα σας ανταποδώσει τη συναισθηματική σας επένδυση. Κάτι τέτοιο θα περιπλέξει τα πράγματα. Αφήστε το ένστικτό σας να σας οδηγήσει και ασχοληθείτε με ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους.

ζώδια

Όλα ξεκινούν τον Ιούλιο, όταν αρχίζετε να περνάτε χρόνο και εκτός γραφείου με ένα πρόσωπο από το επαγγελματικό σας περιβάλλον. Σχεδόν αμέσως κουβεντιάζετε για πράγματα που δεν μιλούσατε ποτέ πριν και μοιράζεστε μυστικά που δεν θα λέγατε ποτέ σε κάποιον. Νιώθετε ότι αυτό που συμβαίνει μεταξύ σας είναι ξεχωριστό και για ένα διάστημα το κρατάτε κρυφό.

Όχι επειδή η αποκάλυψη της σχέσης θα δημιουργούσε προβλήματα, αλλά επειδή η μυστικότητα την κάνει ακόμη πιο συναρπαστική. Όλα αυτά όμως αλλάζουν στις αρχές Αυγούστου. Η σχέση σας φανερώνεται, είστε ευτυχισμένοι, αλλά έχετε την αίσθηση ότι οι δυο σας έχετε έρθει υπερβολικά κοντά. Νιώθετε άνετα ο ένας με τον άλλο, έχετε δημιουργήσει τη δική σας ρουτίνα με πράγματα που σας αρέσει να κάνετε μαζί, αλλά δεν υπάρχει πια καμία έκπληξη ανάμεσά σας, οπότε συνειδητοποιείτε πως έχετε φτάσει σε ένα σημείο καμπής.

Αν επρόκειτο εξαρχής για μια περιπέτεια, αποδεχτείτε το γεγονός. Αν όμως είναι κάτι πιο σοβαρό, θα πρέπει να σκεφτείτε προς ποια κατεύθυνση θέλετε να στραφείτε και ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για το κοινό σας μέλλον. Γρήγορα γίνεται σαφές ότι αν στραφείτε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, όλα όσα σας έκαναν να θέλετε να είστε μαζί θα χαθούν. Το τέλος Αυγούστου είναι κρίσιμο: αν αποφασίσετε να εγκαταλείψετε τον αγώνα ενώ κερδίζετε, θα πρέπει να κάνετε μια αμήχανη και άβολη συζήτηση. Αν όχι, παρόλο που ο Σεπτέμβριος θα είναι πιο δύσκολος από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα αποδειχθεί ότι η αγάπη σας έχει τη δύναμη να επιβιώσει για πολύ καιρό.


Λέων: Συμβιβασμοί

Οι επόμενοι μήνες σάς δίνουν την ευκαιρία να δείτε τις σχέσεις σας σε βάθος. Όχι μόνο αυτή στην οποία βρίσκεστε τώρα, αλλά ολόκληρη την ιστορία σας. Τι είναι αυτό που αναζητάτε; Το έχετε βρει; Γιατί είναι τόσο σημαντικό για εσάς; Και πάει λέγοντας. Μπορεί να πείτε ότι είστε πολύ απασχολημένοι για να χάνετε χρόνο με τέτοια ερωτήματα και, τέλος πάντων, αν μια σχέση λειτουργεί, δεν είναι καλή ιδέα να το ψάχνετε τόσο. Μπορεί να έχετε δίκιο. Όμως ο Ήλιος, που βρίσκεται στο ζώδιό σας, σας δίνει ένα τεράστιο πλανητικό πλεονέκτημα. Όταν μια σχέση πάει καλά, όταν συμφωνείτε σε όλα και έχετε κοινές απόψεις, εύκολα συμπεραίνετε ότι όλα αυτά έχουν γερές βάσεις, πεποιθήσεις που θεωρείτε δεδομένες και σίγουρες.

ζώδια

Στην πράξη αυτές οι βάσεις μπορεί να διαφέρουν και παρόλο που με τον καιρό οι απόψεις σας συμπίπτουν όλο και περισσότερο, κανείς από τους δυο σας δεν ξεχνά τις ρίζες του. Έτσι, όταν συμβεί κάτι απρόσμενο, η διαφορά σ’ αυτές τις ρίζες γίνεται ξεκάθαρη. Το τέλος Ιουλίου φέρνει κάποιες ανατροπές. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να λύσετε το πρόβλημα ή να το «κουκουλώσετε» κάπως, ώστε να μην είναι έντονο.

Πάνω απ’ όλα, όμως, αντιλαμβάνεστε ότι το άλλο μισό της σχέσης σας επίσης έχει αξίες, κάποιες από τις οποίες μπορεί να παραβλέψει και κάποιες όχι. Οπότε πρέπει να βρείτε τρόπο να κατανοήσετε ο ένας τον άλλο και να κάνετε κάποιους λογικούς συμβιβασμούς. Η Πανσέληνος του Αυγούστου θα σας δείξει τις δυσκολίες και ο Σεπτέμβριος ποιες πρέπει να αγνοήσετε. Τότε θα έχετε την ευκαιρία να ανατρέξετε σε κάτι που δηλώσατε στο παρελθόν και να ξεκινήσετε από την αρχή. Εκμεταλλευτείτε τη στιγμή όσο μπορείτε.

Διάβασε τις προβλέψεις για τα υπόλοιπα ζώδια στο elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet