Η σημαντικότερη όψη της εβδομάδας είναι η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα με παρατεταμένη ισχύ μέχρι τα τέλη του μήνα, καθώς η Αφροδίτη από τις 19 Δεκεμβρίου θα αρχίσει την ανάδρομη πορεία της και «κολλάει» μέσα στην αγκαλιά του Πλούτωνα.

Το σκηνικό θυμίζει την αρπαγή της Περσεφόνης. Η κόρη της Δήμητρας βρέθηκε παρά τη θέλησή της στην αγκαλιά του Πλούτωνα, αλλά η γοητεία του την έπεισε να φάει τους καρπούς του και, παρά τις διαπραγματεύσεις της μητέρας της, να είναι αναγκασμένη να περνάει τη μισή της ζωή στον κάτω κόσμο. Τι τα θέλετε; Έχει κι αυτός ο κόσμος την γοητεία του, τη χλιδή του, τις υπόγειες, σαρκικές, ηδονικές, σαγηνευτικές απολαύσεις του.

Η Αφροδίτη στα χέρια του Πλούτωνα ως άλλη Περσεφόνη, εκφράζει την ανάγκη μας να ζήσουμε τις υπόγειες, σκοτεινές πλευρές του έρωτα. Οι καρποί που μας αποπλανούν είναι ο ακαταμάχητος μαγνητισμός με το σαγηνευτικό ηδυπαθές σεξ. Η μαγεία της συγχώνευσης, της απόλυτης ένωσης. Ωστόσο, τι γίνεται όταν λυθούν τα μάγια; Ξυπνάει το τέρας που κρύβεται στα σκοτάδια μας και θέλουμε τον απόλυτο έλεγχο. Τα όπλα του είναι απολύτως καταστροφικά: συναισθηματικοί χειρισμοί, ζήλια, ανάγκη κυριαρχίας και επιβολής, παιχνίδια εξουσίας και εξάρτησης. Σκοτάδια που ξέρουμε καλά ότι κρύβουμε στον εσωτερικό μας Άδη.

Πού μας οδηγεί η σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα; Στο να κατανοήσουμε ότι η ανάγκη (Αφροδίτη) είτε συναισθηματική είτε υλική, συχνά, μας οδηγεί στα σκοτάδια μας. Αν φθάσουμε εκεί έχουμε δύο επιλογές. Να χορέψουμε τον χορό που μας επιβάλλουν τα πάθη μας, τα σκοτάδια μας, ο Άδης μας. Αν, όμως, είμαστε πιο αναβιβασμένοι συνειδησιακά να κατανοήσουμε τις σκοτεινές πλευρές μας και να προσπαθήσουμε να πετάξουμε τα πέπλα που κρύβουν την καθαρότητα της συνένωσης, καταπολεμώντας τις εγωιστικές μας ανάγκες.

Σε επίπεδο ζωδίου ή ωροσκόπου η σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα μας διαμηνύει:

ΚΡΙΟΣ: Μη μπερδέψεις δουλειά και έρωτες. Το σκάνδαλο μπορεί να σε εκθέσει κοινωνικά.

ΤΑΥΡΟΣ: Ένα δυνατό συναίσθημα μπορεί να σε οδηγήσει στο να αλλάξεις την κοσμοθεωρία σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Δύσκολα θα αποφύγεις τους συναισθηματικούς χειρισμούς και τα παιχνίδια εξουσίας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Τα επιτακτικά «θέλω» σου θα σε εξωθήσουν να βγάλεις από τη ζωή σου τις σχέσεις που δεν τα εξυπηρετούν και να υποδεχθείς τα καλύτερα που έρχονται.

ΛΕΩΝ: Πρόσεχε τις σχέσεις σου στη δουλειά. Ακόμη και οι απολύτως συναδελφικές θα παράγουν περισσότερα πάθη αν προκύψει ανταγωνισμός.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Αισθησιασμός, πάθος, μοίρασμα ψυχής. Σκηνικό ηδονικό.

ΖΥΓΟΣ: Αναμένονται έντονες καταστάσεις στο πεδίο της οικογένειας. Πρόσεχε για να μην το μετατρέψεις σε πεδίο μάχης.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Εξομολογήσεις που σου δίνουν το πάνω χέρι σε φέρνουν πιο κοντά με το ταίρι σου ή με το μελλοντικό σου ταίρι.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Θα δεις τον εαυτό σου να ζηλεύει, να είναι κτητικός, να απαιτεί δεσμεύσεις. Καλή περίοδος για να υπερασπιστείς τα οικονομικά σου συμφέροντα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Θα βρεις τον τρόπο να πάρεις τον έλεγχο σε όλες σου τις σχέσεις. Πάθος και ένταση συνοδεύει την προσωπική σου ζωή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να απαλλαγείς από συναισθηματικά βάρη του παρελθόντος ή να κλείσεις οικονομικές υποθέσεις που σε ταλανίζουν εδώ και αρκετό καιρό.

ΙΧΘΥΕΣ: Γεννιούνται πάθη σε μία φιλική σχέση. Αν δεν υπάρξει διάθεση αποκάλυψης των συναισθημάτων, μπορεί τα πάθη να επιφέρουν την εμμονή.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet