Μπορεί τα παιδιά να είναι πηγή ζωής και χαράς για κάθε μητέρα, αλλά στην πραγματικότητα κάθε εγκυμοσύνη προσθέτει χρόνια στη βιολογική μας ηλικία, όπως δείχνει νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε, μεταξύ άλλων, στο National Geographic.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η βιολογική ηλικία της γυναίκας αυξάνεται από 2 έως 14 μήνες σε κάθε εγκυμοσύνη ακόμα και αν αυτή συμβεί σε αρκετά νεαρή ηλικία, γύρω στα είκοσι χρόνια μας.

Επομένως δεν είναι η φαντασία μας ότι οι νέες αγωνίες και ευθύνες, που φέρνει η μητρότητα μετά τον τοκετό μας κάνει να αισθανόμαστε ότι μεγαλώσαμε απότομα. Αντιθέτως είναι μια πραγματικότητα, που επιβεβαιώνουν οι ειδικοί αφού κάθε εγκυμοσύνη επιβαρύνει ξεκάθαρα τον οργανισμό μας.

Εγκυμοσύνη: Κι όμως επηρεάζει την βιολογική μας ηλικία σύμφωνα με νεά έρευνα

Τί συμβαίνει μετά την εγκυμοσύνη;

Σύμφωνα όμως με τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα, ακόμα και ένα γεγονός, που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευτυχές και ειδικά για μια μητέρα, όπως η εγκυμοσύνη, μας προσθέτει χρόνια.

«Το κόστος μιας εγκυμοσύνης για το σώμα είναι μετρήσιμο» όπως συνόψισε το συμπέρασμα της νέας μελέτης ο επικεφαλής της, Calen Ryan, βιολόγος του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Ξεκινώντας από τη θεωρία της επιγενετικής, σύμφωνα με την οποία οι περιβαλλοντικοί παράγοντες αλλάζουν τη γονιδιακή έκφραση και, κατ’ επέκταση, το προσδόκιμο ζωής.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 825 γυναίκες και διαπίστωσαν ότι για όσες είχαν περάσει μία εγκυμοσύνη η βιολογική ηλικία τους ήταν 4-14 μήνες μεγαλύτερη συγκριτικά με άλλες που είχαν την ίδια ηλικία αλλά δεν είχαν γεννήσει. Μάλιστα οι ερευνητές συνέχισαν να τις παρακολουθούν και διαπίστωσαν ότι για κάθε επιπλέον εγκυμοσύνη, η βιολογική ηλικία μας γυναίκας αυξάνεται κατά δύο με τρεις μήνες ακόμα.

Στον αντίποδα, υπάρχουν άλλες μελέτες που αποδεικνύουν ότι μια εγκυμοσύνη έχει και προστατευτική δράση στο γυναικείο σώμα, μειώνοντας για παράδειγμα τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιων συγκεκριμένων τύπων καρκίνου.

Διαβάστε επίσης:

Suki Waterhouse: Έκανε το Baby Boom Reveal στο Coachella

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet