Εμείς οι γυναίκες πρέπει να έχουμε πρόγραμμα. Κάπως έτσι μας βλέπει η κοινωνία. Δεν θα κρύψω πως κι εγώ μεγαλώνοντας κοιτούσα με μισό μάτι τις γυναίκες που δεν έκαναν παιδί ή ήταν ανύπαντρες. Γιατί νόμιζα ότι ο αυτοσκοπός των γυναικών ήταν αυτός: να κάνουν οικογένεια, παιδιά. Σίγουρα κάποια στιγμή έχεις ακούσει κι εσύ τη φράση “Είναι περίεργη γεροντοκόρη”, “Αν δεν κάνεις παιδί έτσι γίνεσαι, πικρόχολος”, “Το παιδί σε σώζει από τη μοναξιά. Έχεις ένα ποτήρι νερό στα γεράματά σου”.

Όσο μεγάλωνα αποκτούσα άλλη οπτική για τους ανθρώπους και τα θέλω τους- και κυρίως σεβασμό καθώς είχα την απαίτηση να σεβαστούν κι εκείνοι τα δικά μου. Μπορεί εγώ να θέλω να κάνω παιδιά και μπορεί η διπλανή μου να μη θέλει. Αυτό δεν την κάνει αυτόματα “λιγότερο” άνθρωπο. Αντίθετα όλες αυτές οι “πικρόχολες γεροντοκόρες” είναι σίγουρα καλύτεροι άνθρωποι από εκείνους που τις χαρακτηρίζουν ως έτσι!

Πλέον πολλές διάσημες γυναίκες, ξένες και Ελληνίδες, αρχίζουν να αντιδρούν στις ερωτήσεις “Πότε θα κάνεις παιδί”, “Πότε θα ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας” “Γιατί δεν κάνεις παιδί; Έχεις κάποιο πρόβλημα;”. Αν είναι δυνατόν να γίνονται ακόμα τόσο αγενείς και αδιάκριτες ερωτήσεις. Σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν έχει κάνει και δεν θέλει να κάνει παιδιά- όχι ότι αφορά κανέναν. Οι αντιδράσεις στα social media ήταν θυελλώδεις σαν να είπε πως θέλει να ψήνουν τα παιδιά σε φούρνους. Σε αυτές τις αντιδράσεις απάντησε στην κυριακάτικη εκπομπή του Dot.

«Το κάνουν σε όλες τις γυναίκες αυτό, όχι μόνο σε μένα και το θεωρώ απαράδεκτο. Πότε θα κάνεις παιδί και πότε θα παντρευτείς και αυτό με τα σκαλιά της εκκλησίας που μου φαινόταν πάρα πολύ αστείο. Ειδικά το θέμα του παιδιού είναι απαράδεκτο να το ρωτάς σε μια γυναίκα γιατί δε ξέρεις και τι τραβάει ο άλλος, αν θέλει παιδί, αν έχει προβλήματα υγείας… Πως το ρωτάς αυτό το πράγμα;»

Σε τι μας αφορά αν μια γυναίκα θέλει να κάνει παιδί; Τι σημαίνει η φράση το παιδί σε ολοκληρώνει σαν γυναίκα; Μα αν δεν είσαι ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος γενικά, καλύτερα να μην κάνεις παιδί γιατί θα του φορτώσεις τις προσδοκίες, τα όνειρά σου και τα κόμπλεξ σου! Το παιδί πρέπει να έρχεται σε όποιον το θέλει, με όποιον τρόπο θέλει και στον χρόνο που το θέλει. Δεν υπάρχουν πρέπει στο πως θα ζήσεις τη ζωή σου!

Μπορείς να κάνεις παιδιά στα 20, μπορείς να κάνεις στα 45. Μπορείς να μη θέλεις παιδιά τώρα και να αλλάξεις την γνώμη σου στο μέλλον! Μπορείς να κάνεις 1 παιδί, μπορείς να κάνεις 10! Μπορείς να υιοθετήσεις, μπορείς να το μεγαλώσεις με όποιον σύντροφο θες ή και μόνη σου! Μπορείς να κάνεις άμβλωση εάν δεν είσαι έτοιμη ή δεν θες παιδί! Μπορείς να κάνεις ότι σε κάνει ευτυχισμένη και κανείς δεν έχει κανένα δικαίωμα να σου πει ή να σε πείσει για το αντίθετο!

Η Σμαράγδα Καρύδη και η κάθε γυναίκα δεν πρέπει να μπαίνει στη διαδικασία να δέχεται αυτές τις ερωτήσεις. Αρκετός έλεγχος υπάρχει με τα γυναικεία σώματα. Τα “πρέπει” είναι καλό να αφορούν το εάν “πρέπει να πάω supermarket” κι όχι εάν “πρέπει να κάνω παιδί”. Θα κάνω παιδί εγώ ή εσύ ή αυτή όποτε και εφόσον θέλουμε. Και αυτό πρέπει επιτέλους να το κάνουμε κτήμα μας!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet