Είναι γεγονός πως οι Millennials άλλαξαν τον τρόπο που η χρηματοοικονομική βιομηχανία αντιμετωπίζει μια ομάδα ανθρώπων! Η γενιά αυτή έχει ζήσει σημαντική τεχνολογική πρόοδο αλλά και τεράστιες οικονομικές εξελίξεις και δυστυχώς βρίσκονται στο μεταίχμιο των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών αξιών και του σύγχρονου τρόπου ζωής και μεθόδων που διαφέρουν παρασάγγας από την προηγούμενη γενιά!

millennials

Γιατί είναι σημαντικό να κάνεις οικονομικό σχεδιασμό;

Ο οικονομικός σχεδιασμός απαιτεί να κάνεις ένα πλάνο με τα χρήματα που κερδίζεις ώστε να έχεις μια καθαρή εικόνα και να μπορείς να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο για να επιτύχεις τους οικονομικούς σου στόχους- βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους. Αυτοί οι στόχοι μπορούν να αφορούν το οτιδήποτε από μια τσάντα μέχρι την αγορά σπιτιού!

Η οικονομία αλλάζει συνεχώς κι είναι σημαντικό να μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτές τις αλλαγές!

Ακολουθούν 4 χρυσοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις σωστή διαχείριση!

#1 Ξεκίνα από κάπου

Για αρχή ξεκίνησε με το παρακολουθείς τα μηνιαία σου έξοδα. Ποια είναι τα συνολικά σου έσοδα και που ξοδεύεις τα λεφτά σου (υποχρεώσεις, διασκέδαση κλπ). Μετά σκέψου ποια από τα έξοδα που κάνεις μπορείς να περιορίσεις ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα για τους μελλοντικούς σου στόχους. Κάνε μια λίστα με τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους οικονομικούς σου στόχους, από την ανάγκη ενός νέου γραφείου μέχρι το να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο ή να κάνεις διακοπές. Με αυτόν τον τρόπο έχεις μια ιδέα για το πόσα χρήματα πρέπει να ξοδευτούν σε ποιον στόχο και πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεσαι για να τα συγκεντρώσεις.

millennials

#2 Διαχειρίσου τα χρήματά σου

Είναι σημαντικό, χωρίς να κάνεις υπερβολές, αφού φτιάξεις μια λίστα με πόσα χρήματα ξοδεύεις και που, να «βάζεις στην άκρη» ένα ποσοστό: ιδανικά 50% στα έξοδά σου 30% – 40% για διασκέδαση και 10% με 20% σε αποταμιεύσεις.

#3 Φρόντισε για τα βασικά

Πρέπει καλώς ή κακώς να σκεφτείς από νωρίς τη σύνταξή σου και τις ασφάλειες σου. Όχι μόνο η ασφάλιση σε προστατεύει από τον κίνδυνο, αλλά εάν κάνεις ένα συμβόλαιο με επαρκή κάλυψη εξοικονομείς χρήματα μακροπρόθεσμα! Adult life!

#4 Επένδυσε σύμφωνα με τους στόχους σου

Ο καθένας μας είναι διαφορετικός όπως και το επενδυτικό του στυλ και οι ανάγκες του. Η λέξη «επένδυση» μπορεί να ακούγεται περίεργη στα αφτιά σου, όμως είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να επενδύεις είτε σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου είτε σε χαμηλού. Η διαφορά τους; Όσο πιο υψηλό είναι το ρίσκο τόσο μεγαλύτερη και η απόδοση αν πετύχει το εκάστοτε εγχείρημα. Αλλά όσο δεν έχεις οικογενειακές υποχρεώσεις, μπορείς να το κάνεις πράξη. Σκέψου το!

millennials

Διάβασε επίσης: 3 tips για να επιβιώσεις σε ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet