Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του νέου  brand ρούχων με την υπογραφή της Angelina Jolie, τα media και το κοινό, περιμένουν εναγωνίως την αποκάλυψη της πρώτης συλλογής.

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγες ώρες, η Αμερικανίδα ηθοποιός, συνεργάζεται με τον οίκο Chloé για τη δημιουργία της πρώτης capsule συλλογής της, που στοχεύει στην παραγωγή ρούχων με μικρό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

Από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, μέχρι τις συνθήκες εργασίας, η  Angelina Jolie, οραματίζεται έναν οίκο μόδας, διαφορετικό από τους άλλους, που θα εστιάζει στους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Η capsule αυτή συλλογή, η οποία θα είναι και η παρθενική εμφάνιση της ηθοποιού ως ιδιοκτήτρια fashion brand, θα φέρει την σχεδιαστική υπογραφή της Gabriela Hearst, creative director και διευθύντρια της Chloé, η οποία όμως σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να εγκαταλείψει τον οίκο έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας της εκεί.

«Από τη στιγμή που άκουσα για το όραμα της Angelina για το Atelier Jolie, πίστεψα σε αυτό», είπε η Hearst σε δήλωσή της. «Είναι ένας τρόπος να εξυψώσεις τους άλλους μέσα από την ομορφιά της κατασκευής ενδυμάτων και τον βαθύ σεβασμό της για το περιβάλλον. Είναι τιμή μου που η Chloé θα είναι η πρώτη συνεργάτιδα του Atelier Jolie, καθώς και οι δύο έχουν υψηλά ιδανικά για τη βελτίωση του είδους μας».

Η συλλογή θα αποτελείται κυρίως από βραδινά ενδύματα, με ρευστές σιλουέτες να πρωταγωνιστούν. Ουσιαστικά, πρόκειται για ρούχα εμπνευσμένα από το προσωπικό στιλ της Angelina Jolie, το οποίο ισορροπεί μεταξύ σκληρού και αιθέριου, πάντα με μια ιδιαίτερη ροπή προς το μαύρο, το λευκό και τις γήινες αποχρώσεις. Γενικά, ο μινιμαλισμός θα κυριαρχήσει, δίνοντας στην απλότητα χροιά κομψότητας, θηλυκότητας και δυναμισμού.

Το 2021, η Chloé έλαβε την πιστοποίηση B Corp για τον τρόπο παραγωγής της και το περιβαλλοντολογικό της αποτύπωμα. Αυτό, υπήρξε ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για την Jolie, προκειμένου να επιλέξει το συγκεκριμένο οίκο για την πρώτη της συλλογή.

«Πολύ λίγες μάρκες πολυτελείας είναι πιστοποιημένες B Corp. Ήταν σημαντικό για μένα να συνεργαστώ με την Chloé, μια από τις πρώτες μάρκες πολυτελείας που ήταν B Corp», είπε στη δήλωση της η ηθοποιός. «Τα κέρδη μου από αυτή τη συνεργασία θα επενδυθούν στη δημιουργία θέσεων μαθητείας για ράφτες και τεχνίτες στο Atelier Jolie».

Η Jolie, παρουσίασε το Atelier Jolie, ως μια επωνυμία η οποία θα επέτρεπε στους καταναλωτές από όλο τον κόσμο να έρθουν σε επαφή με τεχνίτες, ράφτες και τους σχεδιαστές των prints, ενώ δεσμεύτηκε ότι όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ρούχων, θα είναι υπολείμματα vintage υλικών.

Η Jolie εντάσσεται σε μια αυξανόμενη λίστα διασημοτήτων που έχουν δημιουργήσει τη δική τους επωνυμία ομορφιάς και μόδας τα τελευταία χρόνια – ωστόσο, το μοντέλο της Jolie αλλάζει το playbook καθώς θέλει να συνεργαστεί με άλλους τεχνίτες καθώς και με υπάρχουσες επωνυμίες.

Διαβάστε επίσης:

Λευκό tank top: πως θα φορέσεις το πιο cool item του καλοκαιριού

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!