“Σε έναν κόσμο γεμάτο Amber, γίνε Camille!”Μια από τις φράσεις στο twitter που ξεπήδησε από τη δίκη-τσίρκο και αφορά τη δικηγόρο Camille Vasquez που συμμετέχει στην νομική ομάδα του Jonnhy Depp. Μάλιστα οι φήμες οργιάζουν πως οι δυο τους έχουν συνάψει σχέση.

Η 37χρονη δικηγόρος άρχισε να συγκεντρώνει πάνω της τα βλέμματα κυρίως μετά την καθ’ αντιπαράσταση εξέταση  στην Amber Heard όπου την ανάγκασε να παραδεχτεί πως δεν έχει κάνει τη δωρεά των χρημάτων που υποσχέθηκε από την πρώτη δικαστική της διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της. Κατά τη διάρκεια της δίκης η νεαρή δικηγόρος δεν δίστασε να αντιμετωπίσει στα «ίσια» την Amber -πάντα με ευγενική αυστηρότητα- και να αναφερθεί σε μια παλαιότερη δήλωση της δεύτερης που αποκαλεί τον Johnny Depp, τέρας. «Ποιος ήταν πράγματι το τέρας σε αυτή τη σχέση;» με την Heard να απαντά «Ήταν το μισό κομμάτι του Johnny. Δεν ήταν ολόκληρος ο Johnny… To άλλο του μισό ήταν υπέροχο και πανέμορφο και ο άντρας τον οποίο αγάπησα».

Κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης, η Vasquez αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά τα οποία είχε καταθέσει η Heard και τα αποδόμησε όπως για παράδειγμα όταν ισχυρίστηκε πως ο Johnny Depp στον μήνα του μέλιτος δεν έφερε κάποιον τραυματισμό πάνω του ενώ στις φωτογραφίες μπορεί κάποιος να διακρίνει το μαυρισμένο του μάτι. Σε άλλο σημείο, τη ρωτάει αν είναι αλήθεια πως είχε επιτεθεί στην πρώην σύντροφό της Τasya Van Ree κι αν αυτός ήταν ο λόγος της σύλληψής της στο αεροδρόμιο Seattle-Tacoma με την Αmber να ισχυρίζεται πως την είδηση «φύτεψε» στα μέσα η ομάδα του Depp.

Συνέχισε να καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Heard με απλές ερωτήσεις. Στον ισχυρισμό πως ο Depp τη ζήλευε παράφορα, έδειξε σε όλο το δικαστήριο τις επισκέψεις του James Franco με τον οποίο ανέβαιναν στο διαμέρισμά της μαζί.

Οι δυο πλευρές και τα στερεότυπα

Μετά από την εξέταση, το Twitter, όπως είναι φυσικό, πήρε φωτιά και χωρίστηκε σε δύο ομάδες: η μία κατά της Amber και η άλλη υπέρ. Η μεριά που υπερασπίζεται την Amber αποκαλεί τη Vasquez κατά βάση «σκύλα» εξαιτίας της σκληρής εξέτασης στην οποία υπέβαλλε την Amber, πράγμα που δεν έγινε με τον άντρα συνάδελφό τους που έκανε πολύ πιο σκληρές ερωτήσεις στην ηθοποιό. Κατηγορούν τη Vasquez πως έχει συνάψει σχέση με τον Depp για τη δημοσιότητα και το χρήμα.

Κι εκεί φυσικά φαίνεται και η στερεοτυπική αδικία με την οποία αντιμετωπίζουμε μια γυναίκα εν αντιθέσει με έναν άντρα: Ο άντρας μπορεί να είναι σκληρός και αδίστακτος αλλά όταν μια γυναίκα κάνει το ίδιο πράγμα είναι «σκύλα». Σίγουρα το έχουμε ζήσει από το σχολείο μέχρι το σπίτι και στον χώρο εργασίας μας. Η γυναικεία αυστηρότητα  πρέπει να συνδέεται με κακία- μια καλή γυναίκα δεν είναι αυστηρή. Αντίθετα, θα έπρεπε να θαυμάζουμε γυναίκες σαν τη Vasquez γιατί εκτός από το υψηλό μορφωτικό της επίπεδο, έχει καταφέρει να μετέχει σε νεαρή ηλικία σε δύσκολες και εξαιρετικής δημοσιότητας δίκες.

Οπότε με αυτή τη λογική, ναι: είναι προτιμότερο να είσαι μια γυναίκα δυναμική, καλή στη δουλειά της, που ασχολείται και αγαπάει την καριέρα της, παρά να είσαι η Amber που ξυλοφορτώνει τους συντρόφους της και λέει ψέματα για να κερδίσει τη συμπάθεια… 

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet