Μια συνέντευξη στο περιοδικό Hello παραχώρησε ο Δημήτρης Μοθωναίος με αφορμή τη συμμετοχή του στη σειρά της ΕΡΤ, «Παραλία», όπου μεταξύ άλλων μίλησε στο δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα και για την απόφασή του να μιλήσει δημόσια για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα παιδικά του χρόνια.

Όσα είπε ο Δημήτρης Μοθωναίος στη συνέντευξή του

Έχεις μιλήσει ανοιχτά για το καταλυτικό γεγονός στη ζωή σου, εκείνο της σεξουαλικής κακοποίησης στα παιδικά σου χρόνια. Πότε συνειδητοποίησες πόσο σε είχε επηρεάσει;

Το βασικό και αυτό που κρατώ είναι ότι, από τη στιγμή που το μοιράστηκα, έφυγε από εμένα. Σταμάτησε να είναι ένα προσωπικό ζήτημα και μπήκα στη δράση. Μέσα σε δύο χρόνια, με τη βοήθεια του Eliza, που είναι ο οργανισμός κατά της κακοποίησης των παιδιών, έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Έχει αλλάξει ο νόμος, έχει δημιουργηθεί τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης και βοηθάμε όσο μπορούμε. Έγινε ό,τι έγινε από τη στιγμή που το μοιράστηκα και, από εδώ και πέρα, δεν αφορά κανέναν αυτό που συνέβη σε μένα. Εστιάζω σε αυτό. Είμαι πλέον στην προσφορά και τη λύση.

Μετουσίωσες το κακό που βίωσες σε προσφορά.

Σίγουρα έχει αλλάξει η κατάσταση για μένα. Είναι πολύ μεγάλο δώρο αυτή η προσπάθεια που γίνεται. Είναι συγκινητικό να βοηθάω άλλους ανθρώπους μέσα από το δικό μου βίωμα.

Δημήτρης Μοθωναίος

Είπες ότι μετά τη συνέντευξη σου στη Φαίη, στην οποία αποκάλυψες το γεγονός, σου έστειλαν 40.000 μηνύματα και απάντησες σε όλα!

Επειδή όμως κάποιοι μού στέλνουν λέγοντας μου ότι το δικό τους δεν το διάβασα, ζητώ συγγνώμη αν ορισμένα μού έχουν ξεφύγει. Πράγματι, μου πήρε κάποιο διάστημα, αλλά απάντησα σε όλα. Είναι ευθύνη στην οποία δεν θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ.

Το να αντιληφθείς την ευθύνη πίσω από το κομμάτι του να εξομολογηθείς απλώς μια προσωπική στιγμή δείχνει γενναιόδωρο και όχι φυγόπονο άνθρωπο.

Δεν είμαι άνθρωπος που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Έτσι είμαι και στο γύρισμα. Με ενδιαφέρει να υπάρχει καλό κλήμα. Αν δω κάποιον στεναχωρημένο, ρωτάω τι συμβαίνει, είναι κομμάτι της φύσης μου.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!