Δεν πίστευα ποτέ ότι θα χρειαζόταν να γράψουμε με μεγάλα, boldαρισμένα γράμματα Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες. Ακόμη κι όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία κανείς δεν πίστεψε ότι στη γειτονιά μας, στην Ευρώπη, θα ζούσαμε αυτή τη φρικαλεότητα.

Σκεφτόμασταν ότι η Ευρώπη κάτι θα κάνει. Η αλήθεια είναι ότι κάτι έκανε. Μόνο που αυτά τα μέτρα έπλητταν την οικονομία της Ρωσίας και το αφτί του Πούτιν φαίνεται ότι δεν ίδρωσε ιδιαίτερα. Ίσως μάλιστα να κατάφεραν να τον εκνευρίσουν περισσότερο. Γιατί τι άλλο να είναι αυτή η κτηνωδία; Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις αυτή τη σφαγή στη Μπούτσα; Πως να δικαιολογηθούν 410 νεκροί;

Ως απάντηση στη Ρωσία που μιλάει για προβοκάτσια της Αμερικής ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδειξε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ βίντεο με πολύ σκληρά πλάνα ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Σε 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα εικονίζονταν απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα, ανδρών, γυναικών, ακόμη και παιδιών από το Ιρπίν, την Ντιμέρκα, τη Μαριούπολη και την Μπούτσα. Κείτονται στους δρόμους, στα σπίτια τους, σε χωράφια, σε ομαδικούς τάφους.

Στην ομιλία του ο Ζελένσκι ζήτησε από τον ΟΗΕ “να αναλάβει δράση για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν οι Ρώσοι στη χώρα του. Διαφορετικά τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να κλείσουν”.

Ζήτησε να αποπεμφθεί η Ρωσία από το Συμβούλιο ασφαλείας του οποίου μάλιστα αποτελεί ένα από τα πέντε μέλη και συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία θέλει να μετατρέψει την Ουκρανία σε σιωπηλούς σκλάβους».

Τα στοιχεία είναι σπαρακτικά: σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη περίπου 11 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, ενώ περισσότερα από 4 εκατομμύρια έφυγαν από τη χώρα. Τουλάχιστον 1.430 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους και 121 παιδιά. Αν και αυτός ο αριθμός είναι πιθανόν πολύ μεγαλύτερος.

Προσοχή λοιπόν, ακολουθούν πολύ σοκαριστικές εικόνες

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!