Η Rihanna τα τελευταία χρόνια έχει δυναμική παρουσία τόσο στην μουσική βιομηχανία όσο και στην βιομηχανία της ομορφιάς και της μόδας. Τα brands της Fenty, Fenty Beauty και Savage X Fenty, έχουν εκτοξεύσει τα κέρδη της και την έχουν κάνει μία πολύ επιτυχημένη επιχειρηματία.

Ο ανερχόμενος Κινέζος καλλιτέχνης τεχνητής νοημοσύνης, Heather Wong συνεργάζεται με την Vogue για τις ανάγκες του τεύχους Απριλίου, το οποίο φιλοξενεί την Rihanna σε μία πάρα πολύ επίκαιρη συνέντευξη. H Rihanna μίλησε στην αρχισυντάκτρια Margaret Zhang για την εξερεύνηση της ομορφιάς στην ατομικότητα μέσα από μια σειρά από πολιτιστικές συνιστώσες και δημιουργικούς κλάδους.

Η Rihanna στην Vogue

Στο τεύχος της κινεζικής Vogue, η Riri μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη και ποια είναι τα όριά της. «Τα πάντα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα – ειδικά η τεχνολογία», λέει η Rihanna. «Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι πιθανότατα θα γίνει ένας πλήρης κύκλος ταχείας ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίας, όπως ακριβώς η μεταβαλλόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων» συμπληρώνει.

Η Rihanna μίλησε και για τα παιδία της που έχει αποκτήσει με τον A$AP Rocky, αγκαλιάζοντας ταυτόχρονα την ατομικότητα στη γονική μέριμνα, όσο και στη δουλειά της. «Το πιο όμορφο πράγμα είναι ότι τα παιδιά έρχονται στον κόσμο με τη δική τους ατομικότητα και ειλικρίνεια, χωρίς καμία λογική ή συμμόρφωση, που συνήθως σε κάνει να νιώθεις ότι πρέπει να χωράς σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Είναι πολύ όμορφο να το βλέπεις και θέλω να συνεχίσω να τους βοηθάω να το κάνουν και να σιγουρευτούν ότι ξέρουν ότι μπορούν να είναι όποιος θέλουν να είναι… θα πρέπει να το αγκαλιάσουν γιατί είναι όμορφο και μοναδικό. Τα αγαπώ ακριβώς έτσι».

Σχετικά με πολιτισμούς με αυστηρά κοινωνικά πρότυπα και οικογενειακά πλαίσια η σταρ υποστηρίζει την ατομικότητα σε ένα κολεκτιβιστικό πλαίσιο. «Θέλουμε πάντα οι γονείς μας να είναι περήφανοι… Ήθελα σίγουρα να κάνω περήφανους τη μαμά και τον μπαμπά μου. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το έκανα υπερασπιζόμενη αυτό που πίστευα και ακολουθώντας το δικό μου μονοπάτι και όνειρα. Ζω το όνειρό μου. Οι γονείς μου ήταν πολύ περήφανοι για αυτό γιατί ήθελαν απλώς να είμαι ευτυχισμένη. Έτσι, νομίζω ότι το βασικό είναι να βρεθεί κάποιο είδος ισορροπίας. Μπορείς να γράψεις τη δική σου ζωή όπως θέλεις και θα είναι όμορφη. Μερικές φορές, χρειάζεται απλώς να αφήσεις τις προσδοκίες όλων και να αρχίσεις να ζεις τη δική σου ιστορία».

Η Riri έχει αναδιατυπώσει τη δύναμη των μαλλιών και τον ρόλο που παίζουν για την πολιτισμική έκφρασή μας. «Αυτή είναι μια μορφή προστασίας των ριζών μας και μια παράδοση που άφησαν οι πρόγονοί μας. Μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε από πού έχουμε έρθει. Αυτή είναι η χαμένη μας ιστορία. Ήθελα αμέσως τα παιδιά μου να πλέξουν τα μαλλιά τους… είναι κάτι στο αίμα μας».

Καθώς η ιδρύτρια της Fenty ετοιμάζεται να μεταφέρει το brand ομορφιάς της στις κινεζικές ακτές, σκέφτεται τον αντίκτυπό που έχει στη βιομηχανία ομορφιάς γενικότερα. «Προσωπική ερμηνεία: αυτή είναι η ομορφιά του μακιγιάζ. Αυτά τα προϊόντα είναι απλώς τα εργαλεία που δίνουμε στους ανθρώπους για να εκφράσουν την προσωπική τους δημιουργικότητα, οποιαδήποτε διάθεσή τους, ό,τι θέλουν να μεταφέρουν. Είναι διασκεδαστικό, και έτσι πρέπει να είναι… είναι ξεχωριστό να σε αναγνωρίζουν επαγγελματίες καλλιτέχνες μακιγιάζ, καλλιτέχνες και οι άνθρωποι».

Η Rihanna σκέφτεται τα εμπόδια που έχει ξεπεράσει στη ζωή και την καριέρα της μέχρι σήμερα, κοιτάζοντας μπροστά σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο με μια νέα αυτοπεποίθηση. «Νιώθω ότι όλα είναι πιθανά. Κάθε πρόκληση είναι εκεί ως μάθημα. Κάθε πρόκληση είναι εκεί για να σε πάει στο επόμενο μέρος του ταξιδιού σου. Απλώς αντιμετώπισε τη ζωή σαν μια περιπέτεια, γιατί όταν μπεις πραγματικά σε αυτήν, δεν θα υπάρξει ποτέ μια βαρετή στιγμή.

Διαβάστε επίσης:

Irina Shayk: Φωτογραφίζεται σαν επαναστάτρια rock star για το εξώφυλλο της ολλανδικής Vogue

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet