Στις μέρες του εργασιακού μεσαίωνα του Elon Musk φαίνεται πως έχει μπει η Silicon Valley και ο τομέας του big tech, αφού μετά τις 7.500 απολύσεις που έκανε στο Twitter, ακολούθησαν περίπου 11.000 από τον Zuckerberg για τη Meta και άλλες τόσες σχεδόν από την Amazon. Στην περίπτωση όμως του Musk υπάρχουν και ζητήματα πέραν των απολύσεων.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, έχει παρουσιαστεί να λέει στους υπαλλήλους ότι θα πρέπει να δουλεύουν κάθε μέρα υπερωρίες, ειδάλλως θα απολυθούν, ενώ έχει βάλει έμπιστους του να ψάχνουν τα tweets υπαλλήλων που σχολίαζαν αρνητικά την εξαγορά της πλατφόρμας και όποιον βρίσκουν, τον απολύουν.

Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί, τι έπαθε ο Elon Musk και συμπεριφέρεται έτσι σε μια από τις τρεις επιχειρήσεις του. Μόνο που τα ίδια και χειρότερα φαίνεται πως κάνει και στην SpaceX και στην Tesla.

Στην πρώτη, αποκαλύφθηκε σε δημοσίευμα των New York Times πως τον Ιούνιο, όταν είχε πρωτοαποκαλυφθεί το ενδιαφέρον του Musk για το Twitter, είχε γίνει ένα μίτινγκ στα κεντρικά της εταιρείας με καλεσμένους 20 μηχανικούς, με κεντρικό θέμα συζήτησης τον Elon Musk.

Μια μέρα πριν το μίτινγκ, η εταιρεία είχε απολύσει 5 υπαλλήλους που είχαν στείλει ανοιχτή επιστολή στην εταιρεία, όπου καταδίκαζαν την επιζήμια συμπεριφορά του Musk στο Twitter. Τους μήνες πριν, ο Musk είχε δημοσιεύσει μια είδηση που τον απήλασσε από τις κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εντός της SpaceX.

Η CEO που αγνόησε τις κατηγορίες για παρενόχληση

Σε αυτό το μίτινγκ, οι παρευρισκόμενοι περίμεναν ότι θα βρουν στήριξη από τους μάνατζερ, δεδομένου ότι κι αυτοί είχαν καταδικάσει τη συμπεριφορά του Elon Musk. Αντ΄αυτού όμως, ο αντιπρόεδρος Jon Edwards έβαλε κατά όσων συνυπέγραφαν αυτή την επιστολή και υποστήριξε πως ο Musk μπορεί να κάνει ό,τι του καπνίσει, ακόμα και να παρενοχλεί, γιατί η εταιρεία είναι δική του. «Η SpaceX είναι ο Elon Musk», είχε πει χαρακτηριστικά.

Μετά τους 5 που είχαν αρχικά απολυθεί, ακολούθησαν 4 ακόμα άτομα, το σύνολον 9. Απ΄αυτούς, οι 8 προχώρησαν την Τετάρτη σε καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Εργασίας, χαρακτηρίζοντας παράνομες τις απολύσεις τους. Μάλιστα, στις συνεντεύξεις που πέρασαν από την Επιτροπή, οι 6 θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, υπό τον φόβο της εκδίκησης από τον Musk.

Διαβάστε περισσότερα στο Nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet