Τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση για μοντέλα της Porsche με ειδικούς εξωτερικούς χρωματισμούς έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών (και των πελατών της), η Porsche, μέσω της Porsche Exclusive Manufaktur, έχει αυξήσει σημαντικά τις προσφορές της στο συγκεκριμένο τομέα.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δυνητικών αγοραστών, στο κεντρικό εργοστάσιο της Porsche στο Zuffenhausen, ειδικοί του Γερμανού κατασκευαστή αναμειγνύουν αρκετές δεκάδες συστατικά μέχρι το τελευταίο χιλιοστόγραμμο για να επιτύχουν την επιθυμητή απόχρωση. Κάθε παρτίδα χωρίζεται σε δύο δοχεία βαφής – για το αμάξωμα και τα πρόσθετα μέρη. Για την περίσταση, οι περιοχές που πρέπει να βαφτούν στο όχημα αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από αλουμίνιοπλαστικά και σύνθετα υλικά άνθρακα/υαλοβάμβακα. Αυτό το μείγμα υλικών και οι διαφορετικές μέθοδοι εφαρμογής και οι θερμοκρασίες στεγνώματος απαιτούν ελαφρώς διαφορετικές συνθέσεις βαφής, ανάλογα με το συστατικό.

Porche

Η Porsche όχι μόνο επεκτείνει τη γκάμα χρωμάτων της, αλλά και την αναδομεί. Έτσι, το Custom Color μετονομάστηκε σε «Paint to Sample», με αυτή την κατηγορία να περιλαμβάνει προκαθορισμένα χρώματα που έχουν ήδη εγκριθεί τεχνικά από τους ειδικούς βαφής της Porsche. Όπως τα Maritime BlueRubystar Red και Mint Green. Αυτές οι επιλογές έχουν τις ρίζες τους στη δεκαετία 1990 και χαίρουν… λατρείας μέχρι και σήμερα μεταξύ των θαυμαστών της Porsche. Στο παρελθόν, για παράδειγμα, οι παραπάνω αποχρώσεις προσφέρονταν στην 911 (964).

Δες περισσότερα για τις επιλογές χρωμάτων της Porche στo 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet