Χλωρίνη έχουμε όλοι στο σπίτι μας! Είναι το στάνταρ καθαριστικό που βρίσκεται σε όλα τα ντουλάπια. Και οι νοικοκυρές την αγαπάνε παραπάνω , δεν χρειαζόταν τον covid για να την ανακαλύψουν, γιατί εγγυάται τέλεια απολύμανση! Οι περισσότεροι όμως δεν τη χρησιμοποιούμε πάντα σωστά ή έστω δεν ξέρουμε πως να τη χρησιμοποιήσουμε σωστά!

Ακολουθούν 6 σημεία που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και θα σου λύσουν τα χέρια.

1. Μπάνιο

Η χλωρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση του περίσσιου ασβέστη στο μπάνιο, όπου κάθεται και στεγνώνει σιγά σιγά το νερό, κοντά στη μπανιέρα για παράδειγμα: απλά αραιώστε λίγο χλωρίνη σε ένα μπολ με νερό και ψεκάστε στο σημείο. Αφήστε να δράσει και ξεβγάλτε. Θα έχετε τέλεια αποτελέσματα σε λίγο χρόνο.

2. Τουαλέτα

Χρησιμοποιείται για την απολύμανση της τουαλέτας και της βούρτσας για την λεκάνη. Εκτός από λευκαντικό, αυτό το προϊόν είναι επίσης ένα τέλειο απολυμαντικό. Ρίξτε τη κάτω από το χείλος της λεκάνης χωρίς να την αραιώσετε, αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και τραβήξτε το καζανάκι, τρίβοντας παράλληλα με τη βούρτσα.

χλωρίνη

3. Πλακάκια

Αν θέλετε να καθαρίσετε τα πλακάκια του μπάνιου ή να γίνουν πιο λευκά, δεν υπάρχει καλύτερο προϊόν από την χλωρίνη: απλά ρίξτε στα πλακάκια και ξεβγάλτε μετά από λίγη ώρα.

4. Μούχλα

Ήξερες ότι η χλωρίνη είναι από τα καλύτερα προϊόντα που καταπολεμούν τη μούχλα. Κι όμως. Ρίξτε σε ένα σφουγγαράκι και τρίψτε με χλωρίνη τα σημάδια της μούχλας απευθείας. Έχει θαυματουργά αποτελέσματα. Μετά την χρήση της, θα πρέπει να αερίσετε το χώρο καλά.

5. Ψυγείο

Η χλωρίνη είναι χρήσιμη στην κουζίνα, όπου  παρέχει τον καλύτερο καθαρισμό του ψυγείου , καθώς απολυμαίνει και αφαιρεί λεκέδες και οσμές την ίδια χρονική στιγμή. Απαραίτητη προϋπόθεση, το καλό ξέβγαλμα.

6. Λεκέδες

Χρησιμοποιώντας χλωρίνη, μπορείτε να πείτε αντίο σε λεκέδες τσαγιού και καφέ στα λευκά τραπεζομάντιλα, οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν. Πώς το κάνουμε; Μουλιάζουμε τα λευκά τραπεζομάντιλα ή τα άσπρα βρώμικα ρούχα σε ένα διάλυμα χλωρίνης και νερού.

χλωρίνη

Και 4 tips για τέλεια αποτελέσματα

1. Ακολούθησε την προτεινόμενη αναλογία χλωρίνης-νερού

Φρόντισε να μην χρησιμοποιείς μεγαλύτερη ποσότητα χλωρίνης από όσο πρέπει. Μπορεί να πιστεύεις ότι αν βάλεις περισσότερη χλωρίνη θα καθαρίσεις καλύτερα, αυτό όμως δεν ισχύει. Σε κάθε προϊόν χλωρίνης αναγράφεται η προτεινόμενη αναλογία χλωρίνης-νερού για διάφορες χρήσεις. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τηρείς τις οδηγίες σε κάθε καθαριστικό που έχεις!

2. Μην καθαρίζεις ξύλινες επιφάνειες με χλωρίνη

Οι ξύλινες επιφάνειες δεν πρέπει να καθαρίζονται με χλωρίνη. Αυτό διότι το ξύλο είναι πολύ απορροφητικό υλικό και μπορεί να συγκρατήσει κάποια ποσότητα χλωρίνης την οποία στη συνέχεια θα εισπνεύσεις εσύ και η οικογένεια σου. Απόφυγε λοιπόν τη χρήση χλωρίνης σε ξύλινα δάπεδα, ξύλα κοπής τροφίμων – ειδικά εδώ απαγορεύεται καθώς μπορεί να μείνουν υπολείμματα που θα καταναλωθούν – και ξύλινους πάγκους.

3. Φρόντισε να ξεπλένεις καλά οτιδήποτε καθαρίζεις με χλωρίνη

Μετά τη χρήση χλωρίνης σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού πρέπει να ξεπλένεις με άφθονο νερό. Το καλό ξέπλυμα είναι πιο σημαντικό από ότι νομίζεις και δεν πρέπει να το παραλείπεις. Καλό θα ήταν επίσης όταν χρησιμοποιείς χλωρίνη μετά να αερίζεις λίγο το σπίτι σου ώστε να απομακρυνθούν τυχόν τοξικά αέρια.

4. Μην αναμιγνύεις τη χλωρίνη με άλλα καθαριστικά

Η ανάμειξη χλωρίνης με άλλα οικιακά προϊόντα καθαρισμού μπορεί να είναι πολύ τοξική. Η σκέτη χλωρίνη είναι ήδη πολύ ισχυρή και δε πρέπει να την αναμιγνύεις με οτιδήποτε άλλο. Ούτε με άλλα απορρυπαντικά, ούτε με φυσικά καθαριστικά όπως το ξύδι. Είναι επικίνδυνο, μπορεί να προκαλέσει αναθυμιάσεις και μπορεί να καταστρέψει τις επιφάνειες που πας να καθαρίσεις.

Διάβασε επίσης: 7 πράγματα που κάνουμε όλοι και βλάπτουν τον πλανήτη!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet