Δύο λέξεις: φως και ανοιχτοί χώροι (οκ πρακτικά 3 λέξεις). Η Gwyneth Paltrow περιγράφει το σπίτι της στο Montecito ως «Ένα παριζιάνικο διαμέρισμα μέσα σε έναν παλιό ευρωπαϊκό αχυρώνα, έχει ψηλά ταβάνια, είναι πλημμυρισμένο από φως, ένα μέρος που φαντάζει γενναιόδωρο αλλά ταυτόχρονα διαχειρίσιμο- σπίτι».

Αντλώντας έμπνευση από τις ταπεινές φόρμες και τη στιβαρή χάρη των αχυρώνων του προηγούμενου αιώνα, η ομάδα των Robin Standefer και Stephen Alesch δημιούργησε ένα σχέδιο που γεφυρώνει επιδέξια το κλασικό και το σύγχρονο — μια μακρά, λιτή μονολιθική δομή, απλωμένη κατά βάση σε έναν όροφο, με πέτρινους τοίχους. Το ακίνητο λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, με σύστημα γκρίζου νερού (το χρησιμοποιημένο νερό φιλτράρεται εκ νέου κι αποφεύγεται η σπατάλη), που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Paltrow απέναντι στο περιβάλλον. Άλλωστε ήταν και βασική προϋπόθεση όταν έφτιαχνε το σπίτι.

«Ένα σπίτι πρέπει να αντικατοπτρίζει το ήθος και την «υπόσταση» του ιδιοκτήτη του και αυτό το σπίτι είναι ψηλό, όμορφο, αέρινο, φωτεινό και φιλόξενο όπως η Gwyneth.» λέει ο Standefer. «Το σπίτι είναι χτισμένο γύρω από εξαιρετικά ακριβείς, προσεγμένους χώρους που τελειοποιήσαμε ξανά και ξανά για χρόνια».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet