Πλέον είμαι πεπεισμένη πώς δεν θα είμαι ποτέ η τέλεια μαμά. Τώρα στόχος είναι να είμαι οκ με αυτό. Το λέω, το ξέρω, αλλά σχεδόν το αποδέχομαι γιατί ακόμα ψάχνω τρόπους να γίνομαι καλύτερη. Θα μου πεις «είναι κακό αυτό;» Όχι, φυσικά! Γι’ αυτό και πάντα λέω στον εαυτό μου ότι μπορώ και καλύτερα. Τώρα το αν θα τα καταφέρω θα το δείξει η ιστορία. Γιατί η γονεϊκότητα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που επηρεάζεται από τις συνθήκες, όσο προστατευμένος και αν νομίζεις ότι έχεις καταφέρει να είναι.

Για την τελειότητα λοιπόν, στη γονεϊκότητα, έστω ότι η εξέλιξη και η βελτίωση είναι η επεξήγησή της. Το σημειώνω για μένα, για να πάω πιο εύκολα παρακάτω. Στις βελτιωτικές κινήσεις, πέραν των βασικών συστατικών που είναι η ενσυναίσθηση και η ανεξάντλητη υπομονή, η αποδοχή του εαυτού ως η εξέλιξη της μαμά σου και του ενήλικου εαυτού σου μαζί, θα προσθέσω -μεταξύ πολλών άλλων φυσικά – και τα “reminders”.

Instagram Reminders & Γονεϊκότητα

Προφανώς και δεν είμαι ειδικός στη γονεϊκότητα, ούτε σε κάτι συναφές. Μπορώ μόνο να μιλήσω εμπειρικά και να καταθέσω όσα με διευκολύνουν, έστω και στο ελάχιστο. Ένα από αυτά τα απρόσμενα που με έχουν βοηθήσει είναι και το scroll στο Instagram. Ο αλγόριθμος αυτή τη φορά μου φάνηκε χρήσιμος και μου εμφάνιζε κατά καιρούς κάποια accounts που σε κάθε περίοδο έχουν κάτι να μου πουν. Πολλά από τα posts τους τα έκανα save και ανέτρεξα. Κάποια άλλα με έκαναν να σκεφτώ κάτι που δεν μου είχε περάσει από το μυαλό και σχεδόν όλα λειτουργούν σαν μικρά reminders σε διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζω στην καθημερινότητα.

Σε περίπτωση που θες και εσύ να έχεις κάτι που να σου θυμίζει να κάνεις λίγο παραπάνω υπομονή, να σου δίνει μία ιδέα ή κάτι να σε βοηθά να σκεφτείς παραπάνω, τότε κάνε follow τα παρακάτω accounts.

Κάποια από τα posts είναι συμβουλευτικά ή προτρεπτικά.

Υπάρχουν accounts που απλά σου θυμίζουν ότι όλα τα συναισθήματα είναι αποδεκτά στο ταξίδι της γονεϊκότητας.

Κάποια άλλα απλά είναι σαν να διαβάζουν τα ερωτηματικά στη σκέψη σου. Και με κάποιο τρόπο σου δίνουν απαντήσεις ή τουλάχιστον σε κάνουν να μην νιώθεις απορία ή ανεπάρκεια ως μαμά ή μπαμπάς.

Πολλά απαντούν σε μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι γονείς.

Και φυσικά, υπάρχουν κι αυτά που θα σου κάνουν ένα “ταπ ταπ” στην πλάτη όταν έχεις γεμίσει με τύψεις, όταν νιώθεις απόγνωση.

Διάβασε ακόμη: 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να σχολιάζεις σε μια έγκυο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet