Είτε αποδέχεσαι, ειτε όχι το concept των influencers, οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται πολύ και συστηματικά για να κρατήσουν τους followers τους, αφού με αυτούς μετριέται η αξία τους – κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μία από τις πιο δυνατές influencers και content creators στη χώρα μας, είναι η Χριστίνα Μπόμπα, η οποία στα πλαίσια ενός event που διοργάνωνε η AboutYou, ταξίδεψε στο Μιλάνο! Τι το ήθελε! Δέχτηκε πληθώρα αρνητικών σχολίων για το ντεκολτέ της και άκουσον άκουσον… για το ότι άφησε τα παιδιά της κι έφυγε ταξίδι! Χριστίνα μου, με το που γίνεις μάνα, πρέπει να προσέχεις τι θα φοράς και τα παιδιά μπορείς να τα αφήσεις ξανά μετά τα 18 τους!

Αυτή είναι η πεποίθηση της μικροαστικής και συντηρητικής ελληνικής κοινωνίας που επιτίθεται σε κάθε γυναίκα που είναι ανεξάρτητη και ξεφεύγει από τα παροχημένα και καταπιεστικά πιστεύω. Απίστευτο που εν έτει 2022 ψέγουμε (και μάλιστα κυρίως γυναίκες το κάνουν αυτό) άλλες γυναίκες για το τι επέλεξαν να βάλουν ή πώς επιλέγουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους!

Δηλαδή, ένα παιδί θα μεγαλώσει καλύτερα με μια κομπλεξική μάνα που αφήνει τελείως τον εαυτό της, φοράει κελεμπίες και δεν του επιτρέπει να απομακρυνθεί απ’ αυτήν μέχρι να πάει 18; Αυτό είναι το πρότυπο της σωστής μάνας: Σεμνή, δούλα και …κυρά!  Και κάπως έτσι δημιουργούμε παιδιά χωρίς καμία ανεξαρτησία, με έντονα οιδιπόδεια που δεν σέβονται την ατομικότητα του άλλου γιατί πολύ απλά ό,τι παρεκκλίνει από τον μικρόκοσμο των πεποιθήσεών τους είναι πρόστυχο και κακό!

Σχόλια με άρωμα γυναίκας

Μια κυρία Αντιγόνη γράφει: «Και υποτίθεται ότι όταν κάποια γίνει μάνα, σοβαρεύει και πάνω απ’ όλα σέβεται το παιδί της»…  Σύμφωνα με την κυρία Αντιγόνη που έχει το «αξιόμετρο», η ποιότητα μιας μητέρας φαίνεται από τα ρούχα της και το πόσο κρύβει το σώμα της και όχι από το πόσο αγαπάει και φροντίζει τα παιδιά της. Άλλη πάλι της επισημαίνει πως… πολύ ωραία η φωτογραφία της αλλά γιατί το στήθος έξω; Γιατί έτσι! Αυτή είναι η απάντηση! Γιατί έτσι! Γιατί τόσο μίσος για το γυναικείο στήθος; Εάν οι συγκεκριμένες κυρίες δεν θέλουν να το δείχνουν, δικαίωμα τους. Κανείς δεν ασχολήθηκε με τις δικές τους στιλιστικές επιλογές.

Μπόμπα

Άλλες σωστές και ηθικές μανάδες σχολίασαν πως τα παιδιά τα… αφήνουν στον αυτόματο και φεύγουν ταξίδια! Μα αν δεν είσαι πάνω από το παιδί 24 ώρες το 24ωρο και τα επόμενα 18 χρόνια δίνοντάς του πρότυπο πως η γυναίκα αφού γίνει μάνα παύει να υπάρχει, δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου! Να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο πως τα παιδιά δεν φυτρώνουν. Έχουν και πατέρα ο οποίος έχεις τις ίδιες υποχρεώσεις με τη μητέρα!

Μπόμπα

Γιατί δεν σχολιάζουν αυτές οι κυρίες κάτω από τις φωτογραφίες τον άντρα της Χριστίνας Μπόμπα, Σάκη Τανιμανίδη που κάνει επίσης πολλά ταξίδια; Γιατί φυσικά είναι άντρας και το κέφι του θα κάνει! Δηλαδή, εκείνος δεν «εγκαταλείπει» αντίστοιχα τα παιδιά τους; Όχι φυσικά! Έχουμε δυο μέτρα και δύο σταθμά και φυσικά διαφορετικά δικαιώματα! Μάλλον ξυπνήσαμε στον Μεσαίωνα και ευχαριστώ την τύχη μου που δεν μεγάλωσα με κάποια θλιβερή μανούλα που ξέρει μόνο να σχολιάζει αρνητικά μέχρι και την καμπούρα της!

Θα κλείσω με τα λόγια της ίδιας της Μπόμπα που συνοψίζουν ακριβώς τη σοβαρότητα αλλά και τη μιζέρια της κατάστασης: «Αν ήμουν άντρας θα συσχέτιζε κανείς την ηθική μου με την ποσότητα του υφάσματός που καλύπτει το σώμα μου; Θα πίστευε κανείς πως θα ήμουν κακός πατέρας επειδή ήμουν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι; Επίσης, έχουμε άραγε 2022 ή ζούμε στον Μεσαίωνα;».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet