Μόλις γέννησες κι αφού έχουν περάσει οι 40 μέρες που πρέπει, αρχίζουν οι επισκέψεις. Οι φίλες σου, οι αγαπημένοι σου συνάδελφοι, οι γνωστοί και τέλος πάντων κάποια στιγμή μοιραία θα ανοίξετε πάλι το σπίτι σας σε επισκέπτες.

Πλέον, δεν είσαι εσύ η σταρ αλλά το μωρό σου, γιατί σε όλους αρέσουν τα μωρά. Προφανώς στο σπίτι επικρατεί μια νέα πραγματικότητα κι έτσι πρέπει να προετοιμαστείς για τη νέα πραγματικότητα. Don’t panic υπάρχουν tips που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση και το άγχος.

Μωρό και επισκέψεις: 6 tips για να παραμείνετε όλοι ήρεμοι

#1 Η ασφάλεια πρώτα απ’ όλα

Το βασικότερο απ’ όλα είναι η ασφάλεια η δική σου και του μωρού. Όσο άβολο κι αν είναι, ζήτησε από τους επισκέπτες να φοράνε μάσκα και μπαίνοντας στο σπίτι να βγάλουν τα παπούτσια και να πλύνουν τα χέρια τους ή να βάλουν αντισηπτικό. Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, αλλά και οι άπειρες ιώσεις. Το μωρό δεν έχει ακόμη δομήσει το ανοσοποιητικό του κι αν κολλήσει οτιδήποτε μπορεί να ταλαιπωρηθείτε και οι δύο όσο δεν φαντάζεσαι.

#2 Μην βάλεις όλες τις επισκέψεις μαζί

Μόλις γεννήσεις θα θέλουν όλοι να έρθουν να δουν το μωρό. Μην κάνεις το λάθος και τους βάλεις όλους μαζί μέσα στην ίδια εβδομάδα. Είναι κάτι που θα σε εξαντλήσει. Μπορεί να ενθουσιαστείς με την προοπτική ότι θα δεις κόσμο και θα μοιραστείς την χαρά σου, όμως, πρέπει να μπεις πρώτα σε πρόγραμμα και να έχεις την κατάσταση υπό έλεγχο.

μωρό

#3 Μην καλείς ανθρώπους που πιστεύεις ότι θα μείνουν σπίτι σου με τις ώρες

Δεν είναι κακοί άνθρωποι, όμως, δεν μπορούν να καταλάβουν την κούραση του να έχεις για πρώτη φορά ένα μωρό στο σπίτι κι έτσι μπορεί να κάτσουν στον καναπέ σου ένα τρίωρο. Εάν λοιπόν ξέρεις κάποιους τέτοιους ανθρώπους προτίμησε να κάνεις εσύ επίσκεψη στο σπίτι τους ώστε να μπορέσεις να φύγεις πιο γρήγορα.

#4 Κάνε σωστή προετοιμασία

Μην μπεις στη διαδικασία να κάνεις τραπέζι όπου θα αναγκαστείς να μαγειρέψεις, να πλύνεις μετά όλα τα πιάτα και να είσαι σωστή οικοδέσποινα. Κανόνισε μια συνάντηση για κρασί (εσύ τσάι) ή κάτι έτοιμο όπως πίτσες. Με το ντελίβερι δεν θα λερώσεις τίποτα και μπορείς να ζητήσεις μετά από κάποιον να πετάξει τα σκουπίδια. Σε όλους αρέσει να βοηθούν τη νέα μαμά.  

#5 «Εκμεταλλεύσου» τους στενούς φίλους και συγγενείς

Αφού θέλουν να έρχονται να βλέπουν το μωρό μπορούν να κάνουν και καμιά δουλειά! Όσο εσύ κάνεις κάποια δουλειά του σπιτιού ή ακόμα καλύτερα ένα χαλαρωτικό μπάνιο με την ησυχία σου οι κοντινοί σου άνθρωποι μπορούν να προσέχουν το μωρό. Έτσι θα κερδίσεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου.

#6 Ζήτα από κολλητούς και συγγενείς να φέρουν φαγητό

Το μωρό έρχεται να προστεθεί στις ήδη άπειρες δουλειές που έχεις. Είναι οκ να ζητήσεις βοήθεια. Μην τα πάρεις όλα πάνω σου και κερδίσει ο εγωισμός σου. Οι δικοί σου άνθρωποι είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενοι και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν.

Διάβασε ακόμη: Μελίνα Μακρή: Τι είναι ο επιλόχειος θυμός που βίωσε η τραγουδίστρια;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet