Το turban φέρει πλούσια ιστορία η οποία αποτυπώνεται στην επιβλητική του εμφάνιση. Αν και ξεκίνησε ως αντρικό αξεσουάρ στην Περσία και στη συνέχεια στην Αίγυπτο, εξελίχθηκε τόσο πολύ μέσα στους αιώνες, που πλέον θεωρείται από τα πιο stylish γυναικεία fashion items, ειδικά για το καλοκαίρι.

Ο πρόγονος του ήταν ένας κωνικός σκούφος από ένα απλό κομμάτι ύφασμα, ο οποίος φορέθηκε από τους Πέρσες και τους Φρύγες, ενώ όπως μαρτυρούν οι τοιχογραφίες του 10ου αιώνα, το turban συνεχίστηκε να φοριέται από τους Βυζαντινούς. Μάλιστα, για το Ισλάμ το λευκό turban είναι ταυτισμένο με τους προφήτες του.

turban
COPENHAGEN, DENMARK – AUGUST 09: A guest wears a beige scarf as a headband, a beige felt oversized jacket, matching beige felt large shorts, a black t-shirt, a pink shiny suede handbag, outside Rabens Saloner, during Copenhagen Fashion Week Spring/Summer 2023, on August 09, 2022 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Edward Berthelot/Getty Images)

Τα χρώματα του ήταν πάντα έντονα και εντυπωσιακά αντιπροσωπεύοντας και κάτι διαφορετικό κάθε φορά όπως το πράσινο, που συμβόλιζε τον παράδεισο.

Σταδιακά και με το πέρασμα των χρόνων, το turban ήρθε στην Ευρώπη, μόνο που σε αυτή την περίπτωση, οι γυναίκες ήταν εκείνες που το αναβάθμισαν, το εξέλιξαν σχεδιαστικά και το φόρεσαν με πάθος και αυτοπεποίθηση. Μια γκραβούρα του 19ου αιώνα με τη Madame de Stael να φορά turban, είναι μόλις μία από τις πολλές που φανερώνουν την αγάπη των Γαλλίδων γι’ αυτό. Χρυσά και ασημί υφάσματα, διακοσμημένα με πολυτελή υφάσματα ήταν τα turban που πρωταγωνίστησαν τότε.

Σήμερα το turban εξακολουθεί να είναι statement επιλογή, κυρίως το καλοκαίρι, αν και σε λίγες περιπτώσεις το συναντάμε και σε χειμερινά outfits.

Το turban έχει το πλεονέκτημα ότι δείχνει ακριβό και πολυτελές, χωρίς να είναι απαραίτητα. Επίσης, είναι εξαιρετικά βολικό και εύχρηστο, βοηθώντας μας να σώσουμε δύσκολες μέρες που τα μαλλιά μας δείχνουν απεριποίητα ή δεν έχουμε πολύ χρόνο για styling.

Ένα turban αρκεί για να μεταμορφώσει οποιοδήποτε look, ακόμη και ένα απλό λευκό φόρεμα. Επιπλέον, μπορείτε να το φορέσετε και στην παραλία μετά τη θάλασσα και να προσθέσετε μακριά σκουλαρίκια, για ένα πολύ ελκυστικό, boho αποτέλεσμα.

Δείτε πώς να δέσετε μόνες σας το turban:

Διαβάστε επίσης:

Knit φόρεμα: Ποιος είπε ότι τα πλεκτά δεν φοριούνται το καλοκαίρι;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!