Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο μας πιάνει ένας πανικός αναφορικά με το δέρμα μας και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Το dry brushing είναι μια τεχνική που έχει τις ρίζες του στην Ινδία και την Αγιουρβέδικη ιατρική καθώς αποτελεί εδώ και χρόνια μέρος της περιποίησης του δέρματος.

Τι είναι το dry brushing;

Το dry brushing ή αλλιώς το στεγνό βούρτσισμα του σώματος είναι μια τεχνική η οποία βοηθά το σώμα μας να αποβάλλει τις τοξίνες. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε μια μεγάλη, ξύλινη, μαλακή βούρτσα σώματος από φυσική τρίχα και στη συνέχεια κάνουμε κυκλικές κινήσεις με ανοδική κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω.

Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να αποσυμφόρησουμε το λεμφικό μας σύστημα και άρα να μειώσουμε αισθητά την κυτταρίτιδα εξασφαλίζοντας μας λεία και λαμπερή επιδερμίδα.

dry brushing

Το στεγνό βούρτσισμα μπορείς να το κάνεις μόνη σου σπίτι ασκώντας μέτριας κλίμακας πίεση στο δέρμα καθώς στόχος είναι να το βοηθήσουμε να απαλλαγεί από τα επιπλέον υγρά και όχι να το τραυματίσουμε.

dry brushing

Ο λόγος που γίνεται με φορά προς τα πάνω είναι για να τονώσει τη ροή του αίματος και να αποβάλει τις τοξίνες από τη λέμφο. Επιπλέον, είναι μία μορφή φυσικής απολέπισης που λειτουργεί για να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Όταν η βούρτσα έρχεται σε επαφή με το στεγνό δέρμα δημιουργείται μεγαλύτερη τριβή σε σχέση με όταν εφαρμόζεται κάποιο ενυδατικό προϊόν.

Ποια είναι τα οφέλη του dry brushing;

Το μεγαλύτερο όφελος είναι η διέγερση του λεμφικού συστήματος, η απολέπιση του δέρματος από νεκρά κύτταρα και η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, το στεγνό βούρτσισμα βοηθάει στη διάσπαση της κυτταρίτιδας ενώ παράλληλα τονώνει αισθητά την επιδερμίδα.

dry brushing

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι σε περίπτωση που έχεις ευαίσθητο δέρμα καλό είναι να ρωτήσεις πρώτα τον γιατρό σου πριν ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα. Τέλος, όταν τελειώσεις τη διαδικασία κάνε ένα χλιαρό ντουζ για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα και άπλωσε μετά τη body lotion σου για να ενυδατώσεις το δέρμα σου. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσεις από την πρώτη κιόλας φορά ένα λαμπερό και υγιές δέρμα.

Διαβάστε επίσης:

Κρέμα ματιών: Πώς θα βρεις την ιδανική- Plus, o σωστός τρόπος εφαρμογής

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet