Τα κεραμίδια είναι λιπαρά οξέα που βοηθούν στη διατήρηση του δερματικού φραγμού και της ενυδάτωσης.

Οι εξαιρετικά κρύες θερμοκρασίες, αλλά και η έκθεση σε πολύ ζεστό νερό ή ξηρή ζέστη, μπορεί να εξαντλήσουν τα κεραμίδια που είναι αποθηκευμένα στο δέρμα μας. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να εντάξουμε στην beauty ρουτίνα μας κρέμες και ορούς που εμπεριέχουν κεραμίδια και έτσι να αναπληρώσουμε όσα έχασε η επιδερμίδα μας εξαιτίας εξωγενών παραγόντων. Είναι επίσης ένα βασικό συστατικό που πρέπει να προσέχουμε όταν αντιμετωπίζουμε δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα ή όταν χρειζόμαστε επιπλέον ενυδάτωση έπειτα από θεραπείες όπως το laser.

Βοηθά να σκεφτόμαστε τα κεραμίδια ως τα δομικά στοιχεία του δέρματος μας. Εκτός από τις ιδιότητες που ενισχύουν την ενυδάτωση, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη διατήρηση της μακροχρόνιας ενυδάτωσης και την ενίσχυση της επιφάνειας του δέρματος έναντι των περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων. Όταν διαβάζετε τις λίστες συστατικών των προϊόντων που επρόκειτο να αγοράσετε, προσέξτε για κεραμίδιο NP, AP, EOP, NG, NP, NS, καθώς και φυτοσφιγγοσίνη και σφιγγοσίνη.

Τα κεραμίδια βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις στις κυτταρικές μεμβράνες. Κρατούν τα κύτταρα του δέρματος μαζί στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, σχηματίζοντας ένα προστατευτικό στρώμα που γεμίζει το δέρμα και συγκρατεί την υγρασία. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα ενίσχυσης των φραγμών είναι πιο δημοφιλή από ποτέ!

La Roche-Posay Cicaplast Balm

κεραμίδια

Dr. Jart+ Ceramidin Cream

κεραμίδια

Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum

κεραμίδια

Bioderma Atoderm Intensive Balm

κεραμίδια

Διαβάστε επίσης:

Graphic liner: ο πιο ανατρεπτικός τρόπος να βάλεις το eyeliner

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet