Η επιδερμίδα μας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες θέλει extra περιποίηση για να διατηρηθεί λεία και απαλή με τη σωστή υγρασία καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών μας! Το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα μας με την καθημερινή έκθεση στον ήλιο και στο θαλασσινό νερό χάνουν τη λάμψη και γίνονται θαμπά και ταλαιπωρημένα, για το λόγο αυτό πέρα από την προστασία που χρειάζεται να παρέχουμε στην επιδερμίδα μας χρησιμοποιώντας το κατάλληλο αντηλιακό στη θάλασσα, είναι σημαντική και η περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών μας όταν γυρνάμε από την παραλία, στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο.

Με την σωστή ενυδάτωση και περιποίηση θα καταφέρει η επιδερμίδα και τα μαλλιά σας να κρατήσουν τη λάμψη τους, αρκεί να ακολουθήσετε τις 3 παρακάτω συμβουλές.

Περιποίηση Προσώπου

Μετά την παραλία, η περιποίηση του προσώπου είναι πολύ σημαντική καθώς ότι σκόνες, αλάτια και υπολείμματα αντηλιακού έχουν μείνει από τη θάλασσα πρέπει να αφαιρεθούν! Αμέσως λοιπόν, κάντε έναν καλό καθαρισμό, ενώ μια με δύο φορές την εβδομάδα το πρόσωπο σας χρειάζεται ένα scrub, ώστε να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα και στη συνέχεια μια μάσκα προσώπου λάμψης ή ενυδάτωσης -αναλόγως τι χρειάζεται το δέρμα σας. Εννοείται δεν παραλείπουμε την καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας που θα αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία.

περιποίηση

Περιποίηση Μαλλιών

Τα μαλλιά, επίσης χρειάζονται τη δική τους περιποίηση! Για λεία και λαμπερά μαλλιά στην παραλία να χρησιμοποιείτε ένα leave in προϊόν, για την προστασία τους από τις υπεριώδης ακτίνες του ήλιου. Είναι σημαντικό επίσης να ξεπλένετε καλά τα μαλλιά σας από το θαλασσινό νερό μετά από κάθε βουτιά, ενώ στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο χρειάζονται απαλό λούσιμο και κρέμα μαλλιών ή μια μάσκα καθημερινής χρήσης. Μην παραλείψετε μια με δύο φορές την εβδομάδα να χρησιμοποιείτε μια καλή μάσκα ενυδάτωσης μαλλιών.

περιποίηση

Περιποίηση Σώματος

Το σώμα, χρειάζεται και αυτό τη δική του φροντίδα. Το scrub, θα κάνει την ίδια δουλειά με του προσώπου για να αφαιρεθούν όλα τα νεκρά κύτταρα, ένα έλαιο σώματος, μια κρέμα after sun ή μία ενυδατική κρέμα θα κλειδώσει την υγρασία στο δέρμα και θα χαρίσει λεία και απαλή επιδερμίδα.

περιποίηση

Διαβάστε επίσης: Ηλιακό έγκαυμα: 3 αντίδοτα για να το καταπραύνετε!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet