Η χρήση αντηλιακού ιδιαίτερα τους καλοκαίρινούς μήνες επιβάλεται να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, είτε βρισκόμαστε στη θάλασσα είτε όχι. Όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία, τα πρώτα σημεία που βάζουμε πάντα αντηλιακό είναι τα χέρια, οι ώμοι, το πρόσωπο, ο κορμός και τα πόδια. Υπάρχουν όμως 4 σημεία που παραμελούμαι να βάλουμε αντηλιακό ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε διότι δεν προστατεύονται καθόλου από τον ήλιο, όπως μπορεί να νομίζουμε.

αντηλιακό

Πάμε να δούμε μαζί αναλυτικά τα σημεία στο σώμα μας που δε δίνουμε την απαραίτητη προσοχή όταν χρησιμοποιούμαι αντηλιακό κατά την έκθεσή μας στον ήλιο.

  1. Μαλλιά
    Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν καπέλο στην παραλία, προστατεύοντας έτσι εκτός από το πρόσωπο και τα μαλλιά τους. Τα μαλλιά χρειάζονται και αυτά την κατάλληλη προστασία από τις υπεριώδης ακτίνες και το θαλασσινό νερό, η χρήση αντηλιακού ειδικό για τα μαλλιά είναι απαραίτητη.
αντηλιακό

2. Αυτιά
Τα αυτιά σε εμάς τις γυναίκες δεν είναι τόσο εκτεθειμένα στον ήλιο σε σχέση με τουσ άντρες. Παρόλα αυτά είναι ένα σημείο που χρειάζεται αντηλιακή προστασία, διότι έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος στην περιοχή των αυτιών.

αντηλιακό

3. Χείλη
Lip balm για τα χείλη με δείκτη προστασίας είναι ένα από τα προιόντα που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα θαλάσσης. Το αντηλιακό στο πρόσωπο δεν αρκεί. Τα χείλη είναι ένα ξεχωριστό σημείο που είναι αρκετά εκτεθειμένο στον ήλιο και χρειάζεται συνέχεια ενυδάτωση.

αντηλιακό

4. Κουτεμπιέ και δάχτυλα ποδιών
Το κουτεμπιέ και τα δάχτυλα των ποδιών – μάλλον επειδή είναι πάντα γεμάτα με άμμο- είναι άλλα δύο μέρη του σώματος που ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό, με αποτέλεσμα να είναι από τα σημεία που καιγόμαστε συνέχεια.

αντηλιακό

Αυτό το καλοκαίρι προστατεύουμαι όλα τα σημεία του σώματός μας από τις υπεριώδης ακτίνες του ήλιου, γιατί η έλειψη αντηλιακού μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις στο δέρμα.

Διαβάστε επίσης: Vegan Beauty: 5+1 προϊόντα που αξίζει να χρησιμοποιήσεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet