Η Gwyneth Paltrow είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις ρουτίνες ευεξίας της. Η ίδια έχει ειδικούς που την συμβουλεύουν σε κάθε κομμάτι της καθημερινότητάς της από την διατροφή μέχρι και την σεξουαλική της ζωή.

Η Gwyneth Paltrow αυτήν την φορά μίλησε για την τακτική που τη βοηθά να συνδεθεί με τον ανώτερο εαυτό της, αλλά και την κάνει να νιώθει πιο ολοκληρωμένη. Όπως αποκάλυψε σε video της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την χρησιμοποιεί εδώ και καιρό και έχει αλλάξει η ζωή της.

Μάλιστα, έγινε συνέταιρος σε μία εταιρεία για την προώθηση της συγκεκριμένης τεχνικής ευεξίας. Η εφαρμογή που λάνσαρε ονομάζεται «Moments of Space» και την ίδρυσε η Kim Little, βουδίστρια και προγραμματίστρια λογισμικού.

Η welleness συνήθεια της Gwyneth Paltrow

Πρόκειται για τον διαλογισμό με ανοιχτά τα μάτια, ο οποίος περιλαμβάνει συνεδρίες με ανοιχτά ή μισόκλειστα μάτια, σε αντίθεση με τον διαλογισμό με εντελώς κλειστά τα μάτια και μπορεί να γίνει παντού. Συχνά συνεπάγεται τη διατήρηση ενός ήπιου και χαλαρού βλέμματος χωρίς να προσηλώνεται σε κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο.

H Gwyneth Paltrow μίλησε για την πρακτική αυτή, λέγοντας: «Βασίστηκα στον διαλογισμό με τα ανοιχτά μάτια για να συνδεθώ με τον ανώτερο εαυτό μου, να μην υποπέσω σε αντιδραστικότητα, να προσπαθήσω να κρατήσω το εγώ μου έξω από αυτό».

«Ειδικά όταν νιώθουμε ότι κάτι δεν είναι δίκαιο, ότι κάποιος δεν τηρεί το δικό του μέρος της συμφωνίας ή κάτι τέτοιο – τουλάχιστον εγώ μπορώ να γίνω πολύ αντιδραστική και απότομη. Έτσι χρησιμοποιώ τον διαλογισμό με ανοιχτά μάτια σε κάποιες από αυτές τις δύσκολες συζητήσεις, απλά για να παραμείνω παρών και ταυτόχρονα συνδεδεμένη με το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου».

Η συγκεκριμένη εφαρμογή με τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί αυτή την προσέγγιση καθώς «αμφισβητεί τις αντιληπτές έννοιες της σιωπηλής διαλογιστικής πρακτικής, επιτρέποντας στους χρήστες να εμπλέκονται με τον κόσμο, αναπτύσσοντας παράλληλα μια βαθιά σύνδεση με τον εσωτερικό τους εαυτό», σημειώνει η ιδρύτρια του Moments of Space.

«Η εφαρμογή γεννήθηκε από την επιθυμία μου να κάνω το διαλογισμό αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μου ζωής. Είχα μεγάλο κίνητρο να δημιουργήσω μια εφαρμογή που να αποδίδει πραγματικά δικαιοσύνη στις διδασκαλίες που βίωσα κατά τη διάρκεια των κατασκηνώσεων διαλογισμού μου και να τις φέρνει πιο κοντά και πιο αποτελεσματικά στους ανθρώπους».

H Gwyneth Paltrow αποκάλυψε ότι άρχισε να εμβαθύνει σε «ολόκληρο τον κόσμο της ευεξίας και της ενσυνειδητότητας» όταν ο πατέρας της, Bruce, παραγωγός και σκηνοθέτης, διαγνώστηκε με καρκίνο του στόματος στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και πέθανε το 2002.

Διαβάστε επίσης:

JOMO: η χαρά του να μένεις στην απ’ έξω και πως θα σε βοηθήσει να ξαναβρείς τον εαυτό σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet