Σόλο ταξίδια ή αλλιώς ατομικά ταξίδια: μια από τις πιο διαδεδομένες εμπειρίες στον κόσμο, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που αφιερώνουν πια ένα ταξίδι στον εαυτό τους. Αν το κάνεις μια φορά, δεν αποκλείεται να το καθιερώσεις και κάθε χρόνο να πηγαίνεις ένα ταξίδι μόνη σου γιατί θα διαπιστώσεις ότι μπορεί να μετατραπεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ζωής. Τι είναι το solo ταξίδι όμως, γιατί να το κάνεις και τι πρέπει να προσέχεις αν θες να ταξιδέψεις μόνη;

ταξίδι

Τι είναι το solo ταξίδι;

Είναι ένα ταξίδι αναψυχής που το αφιερώνεις στον εαυτό σου, γυρίζεις τον κόσμο, έρχεσαι σε επαφή με νέους πολιτισμούς και άλλες κουλτούρες. Μέχρι να το κάνεις ίσως σε φοβίζει, αλλά μόλις φτάσεις στον προορισμό σου θα καταλάβεις ότι όλα είναι σχετικά και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ο φόβος του “είμαι μόνος”.

Γιατί να το κάνεις;

Αρχικά να πούμε πως ο λόγος μπορεί να είναι απλά για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου, να ζήσεις μία μοναδική εμπειρία! Μπορεί να δυσκολευτείς να βρεις κάποιον να θέλεις να πάει στο Μάτσου Πίτσου. Αν για εσένα είναι όνειρο ζωής όμως, αυτό δεν θα πρέπει να σε κρατάει πίσω, ούτε θα πρέπει να περιμένεις την κατάλληλη παρέα για να το υλοποιήσεις. Οργανώσου και κλείσε εισιτήρια.

ταξίδι

5 λόγοι για να κανονίσεις solo ταξίδι

#1 Δεν χρειάζεται να περιμένεις κάποιον για να το κάνεις

Δεν χρειάζεται να εξαρτάσαι από τους άλλους, κάνεις αυτό που θες, την ώρα που θες και για όπου θες!

#2 Αυξάνεται η αυτοπεποίθηση σου

Όταν αναλαμβάνεις μια τέτοια ευθύνη, να πας σε ένα ξένο τόπο χωρίς παρέα ή γνωστούς, πριν ακόμη ξεκινήσει το ταξίδι έχεις πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο: έχεις καταφέρεις να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου. Κι αυτό θα γίνει σημείο αναφοράς για τη ζωή σου καθώς πάντα θα θυμάσαι το επίτευγμα σου.

#3 Μαθαίνεις τον εαυτό σου καλύτερα

Θα ανακαλύψεις τα δυνατά σου σημεία, αλλά και τις αδυναμίες σου, θα έρθεις αντιμέτωπη με τους φόβους σου και θα χρειαστεί να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Κυρίως θα βρεις τα πραγματικά δικά σου ενδιαφέροντα. Όλα αυτά γίνονται πολύ πιο ξεκάθαρα όταν ταξιδεύεις μόνος σου.

#4 Μαθαίνεις να μένεις ήρεμη σε δύσκολες καταστάσεις

Αν χάσεις την ψυχραιμία σου όταν προσπαθείς να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα δεν σε ωφελεί. Δεν σε ωφελεί επίσης να στηρίζεσαι πάντα στους άλλους να λύσουν τα προβλήματα σου. Στο μοναχικό ταξίδι είσαι μόνη κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανακαλύψεις τους τρόπους να παραμένεις ήρεμη προκειμένου να αντιμετωπίσεις κάθε δύσκολη κατάσταση.

ταξίδι
.

#5 Δεν θα σε φοβίσει η μοναξιά ποτέ ξανά

Στα μοναχικά ταξίδια, βρίσκεστε ανάμεσα σε υπέροχα τοπία και μπορείς να ζήσεις συναρπαστικές νέες εμπειρίες. Ταξιδεύοντας μόνη θα διαπιστώσεις ότι τελικά δεν είσαι μόνη. Οι lonely travellers είναι άπειροι και συχνά με κάποιο μαγικό τρόπο βρίσκουν ο ένας τον άλλον και γίνονται ένα. Ακόμη όμως κι αυτό να μην συμβεί, το ότι θα καταφέρεις να αρχίσεις και να τελειώσεις ένα ταξίδι μόνη θα σε δυναμώσει σε πολλά επίπεδα και θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι η μοναξιά δεν είναι τελικά όσο τρομακτική όσο νόμιζες.

Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου σου είναι πως δεν υπάρχουν ταμπού στα ταξίδια και η μόνη πρόκληση είναι ο εαυτός σου.

Τι πρέπει να προσέχεις αν θες να ταξιδέψεις μόνη;

  • Για πρώτη φορά επέλεξε έναν ασφαλή προορισμό, ίσως κάπου στην Ευρώπη. Ένα βήμα τη φορά… Αν τα καταφέρεις σε αυτό μπορείς να δοκιμάσεις ένα πιο περιπετειώδες μέρος.
  • Να κρατάς πάντα τα προσωπικά έγραφα και χρήματα πάνω σου, σε ένα τσαντάκι μέσης για παράδειγμα. Υπάρχουν τσαντάκια πολύ λεπτά που μπορείς να τα έχεις και μέσα από τη μπλούζα σου για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Μην πάρεις πολλά πράγματα μαζί σου για να είσαι ευέλικτη. Ένα σακίδιο πλάτης με τα βασικά ρούχα είναι αρκετό.
  • Οργανώσουν όσο καλύτερα μπορείς πριν φύγεις με εισιτήρια και ξενοδοχεία. Κράτα όμως ανοιχτό το πρόγραμμα για να μπορείς να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις.
  • Να έχεις πάντα μαζί σου ένα μικρό φαρμακείο με τα απαραίτητα.
  • Να έχεις μαζί σου Power bank για να μην ξεμείνεις ποτέ από μπαταριά στο κινητό.
  • Βγάζοντας το εισιτήριο να εκδόσεις και κάρτα ασφάλισης.
  • Φρόντισε να ενημερώνεις κάποιον στην πατρίδα για το σημείο που βρίσκεσαι κάθε φορά και για τα επόμενα βήματα σου.
  • Να έχεις στο μυαλό σου ότι εσύ και μόνο εσύ είσαι υπεύθυνη για την ασφάλεια σου. Μην κάνεις τίποτα που σε φέρνει σε άβολη θέση, που σε κάνει να νιώθεις περίεργα ή ριψοκίνδυνα, αν δεν είσαι σίγουρη ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet