Κάποια στιγμή στη ζωή θα έχεις κι εσύ αναρωτηθεί: «Αλήθεια υπάρχει ένας μέσος όρος για το πόσες φορές είναι φυσιολογικό το σεξ σε μια σχέση; Και πόσο συχνά κάνουν σεξ τα άλλα ζευγάρια;» Και παρόλο που η απάντηση δεν είναι απολύτως σαφής, πολλοί σεξοθεραπευτές έχουν μιλήσει για το θέμα. Και να τι αποκάλυψαν!

Υπάρχει μέσος όρος;

Ναι, υπάρχει και αυτός είναι από μία φορά την εβδομάδα έως μία φορά το μήνα! Σύμφωνα πάντως με τον Ian Kerner, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους Κλινικούς Ψυχολόγους με εξειδίκευση στο sex therapy «για κάθε ζευγάρι η συχνότητα είναι διαφορετική. Σε γενικές γραμμές πάντως, εγώ συμβουλεύω πάντα τα ζευγάρια που καταφεύγουν σε μένα να κάνουν σεξ μια φορά τουλάχιστον την εβδομάδα».

Πρόσφατα ο Dr, David Schnarch, PhD έκανε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 20.000 ζευγάρια. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, μόνο το 26% των ζευγαριών κάνει σεξ μία φορά την εβδομάδα, με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να αναφέρουν σεξ μόνο μία ή δύο φορές το μήνα. Ή λιγότερο!

Μια δεύτερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε από το University of Chicago Press ανέφερε ότι τα ζευγάρια σε μόνιμη σχέση κάνουν σεξ περίπου επτά φορές το μήνα, δηλαδή λίγο λιγότερο από δύο φορές την εβδομάδα.

σεξ

Η έλλειψη σεξ μεταφράζεται σε προβληματική σχέση;

Οι περισσότεροι σεξοθεραπευτές συμφωνούν ότι, το να κάνετε σεξ λιγότερο από 10 φορές το χρόνο, είναι αρκετός λόγος για να χαρακτηρίσετε τη σχέση σας εντελώς ασεξουέλ. Ωστόσο, η έλλειψη σεξ δεν σημαίνει ότι η σχέση αντιμετωπίζει προβλήματα, σύμφωνα με τον Schnarch. Αν και το σεξ μπορεί να είναι ο τρόπος με τον οποίο τα ζευγάρια εκφράζουν συνήθως την αγάπη και την επιθυμία τους, η έλλειψη σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οδεύετε προς ένα χωρισμό.

Ο Dr. Kerner λέει χαρακτηριστικά: «Όταν δεν υπάρχει χρόνος, το σεξ φαίνεται να πέφτει γρήγορα στον πάτο της λίστας υποχρεώσεων, αλλά, από την εμπειρία μου, όταν τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ, οι σχέσεις τους γίνονται ευάλωτες στον θυμό, την αποστασιοποίηση, την απιστία και, τελικά, το χωρισμό. Πιστεύω ότι το σεξ έχει μια σημασία: Είναι η κόλλα που μας κρατά ενωμένους και, χωρίς αυτήν, τα ζευγάρια γίνονται “καλοί φίλοι” στην καλύτερη περίπτωση ή “καβγατζήδες συγκάτοικοι” στη χειρότερη».

Πώς να συγχρονίσετε τις σεξουαλικές σας κινήσεις

Ο Dr. Al Cooper, από το Κέντρο Γάμου και Σεξουαλικότητας του Σαν Χοσέ, λέει επ’ αυτού: «Συνήθως το πρόβλημα βρίσκεται στο συντονισμό! Το κλειδί είναι πόσο καλά διαπραγματεύεται ένα ζευγάρι τις στιγμές που ο ένας ξεκινά και ο άλλος αρνείται. Όπως σε κάθε θέμα σε μια σχέση, έτσι και με το σεξ, η συχνότητα με την οποία το κάνεις απαιτεί συμβιβασμούς. Μπορεί να σου φαίνεται σα να πρέπει να ανέβεις ένα βουνό όταν έχεις να κάνεις ένα σωρό άλλα πράγματα, αλλά θυμήσου: Το σεξ μπορεί να γίνει ξανά διασκεδαστικό».

Ο Kerner λέει χαρακτηριστικά: «Μόλις σταματήσουμε να κάνουμε σεξ, είναι εύκολο να μας πάρει η κάτω βόλτα, αλλά μόλις το ξαναθυμόμαστε μας αρέσει! Αυτή είναι και η πρόταση μου: «δοκίμασέ το, θα σου αρέσει».

Διάβασε ακόμα: 8 πράγματα που ένας χειριστικός σύντροφος κάνει σε μια σχέση  

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet