Υπάρχουν οι άνθρωποι που σε γοητεύουν με την εμφάνισή τους. Εκείνοι που σε γοητεύουν με το χαρακτήρα ή το μυαλό τους και εκείνοι που σε μαγεύουν για ανεξήγητους λόγους. Μπορεί να μην έχουν συγκλονιστική ομορφιά, να μην έχεις καμία ένδειξη για το πνευματικό τους επίπεδο, να μην έχετε καν ανταλλάξει δυο κουβέντες, αλλά νιώθεις την ενέργειά τους να σε διαπερνά. Αυτή, ακριβώς, είναι η περίπτωση της Jane Marczewski με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Nigthbirde, που ανέβηκε στη σκηνή του America’s Got Talent και έκανε τον Simon Cowell, τον πιο δύσκολο, τον πιο καυστικό κριτή του διαγωνισμού να πατήσει το Golden Buzzer στέλνοντάς την κατευθείαν στα live.


Μια ιστορία ελπίδας

Δεν ήταν μόνο η μαγική της φωνή, ούτε η συγκινητική της ιστορία, ήταν η ολότητά της. Ερμήνευσε ένα δικό της τραγούδι το “It’s Ok”, το οποίο αφηγείται τη ζωή της με τον καρκίνο. “Την τελευταία φορά που τσέκαρα είχα λίγο καρκίνο στους πνεύμονες, στη σπονδυλική μου στήλη και στο συκώτι” είπε, κάνοντας τους πάντες στο αμφιθέατρο να παγώσουν. “It’s Ok” συνέχισε, “Είμαι Ok. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι, ότι είμαι πολλά περισσότερα από τα άσχημα πράγματα που μου έχουν συμβεί. Δεν γίνεται να περιμένουμε τη ζωή να γίνει ευκολότερη για εμάς, για να αποφασίσουμε να γίνουμε χαρούμενοι”.


Ο τηλεθεατής την έχει ήδη αγαπήσει. Δεν χρειάζεται καν να τραγουδήσει. Αλλά μόλις το πιάνο αρχίζει να παίζει και οι πρώτοι στίχοι βγουν από το στόμα της, καθηλώνει. Γιατί, και πάλι, δεν είναι μόνο η μαγική της φωνή. Είναι η αυθεντικότητα και η δύναμη της πραγματικής ερμηνείας που καταφέρνουν να σε διαπεράσουν, να αγγίξουν την ψυχή σου. “Έχω 2% πιθανότητες επιβίωσης. Αλλά 2% δεν είναι 0%. 2% είναι κάτι. Και θα ήθελα οι άνθρωποι να γνωρίζουν πόσο φανταστικό είναι αυτό” λέει φεύγοντας.

Η ιστορία της αγωνίστριας Nightbirde με δικά της λόγια

Το πιο πρόσφατο αγαπημένο κορίτσι της Αμερικής κουβαλάει βαρύ φορτίο τα τελευταία χρόνια της ζωής της, έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο του στήθους που οδήγησε σε μεταστάσεις. Σύμφωνα με το blog της η Jane Marczewski διαγνώστηκε με καρκίνο τελευταίου σταδίου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2019. Οι γιατροί βρήκαν αμέτρητους όγκους στο ήπαρ, τους πνεύμονες, τους λεμφαδένες, τα πλευρά και τη σπονδυλική της στήλη της και της έδωσαν έξι μήνες ζωής.

Η ασθένεια ξεκίνησε από το στήθος της το 2017, όταν ανακάλυψε έναν όγκο 4 εκατοστών. Έκανε 6 κύκλους χημειοθεραπείας και τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας διπλής μαστεκτομής. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένειά της. “Με την παραδοσιακή χημειοθεραπεία, οι γιατροί είναι ελπιδοφόροι ότι μπορούν να παρατείνουν τη ζωή της Jane έως και 3μιση χρόνια”, είχε γράψει ο αδερφός της στο δικό του blog στις αρχές του περασμένου έτους, όταν ο καρκίνος είχε ήδη κάνει μετάσταση.

Ακολούθησε μια σύντομη ύφεση, με την ίδια να γράφει “Δεν θυμάμαι το μεγαλύτερο μέρος του φθινοπώρου… Όταν ο γιατρός μου είπε ότι πεθαίνω και όταν ο άντρας που παντρεύτηκα μου είπε ότι δεν με αγαπάει πια, αποφάσισα να κυνηγήσω ένα θαύμα στην Καλιφόρνια. 16 εβδομάδες αργότερα, το βρήκα. Ο καρκίνος είχε φύγει. Είχα καρκίνο τρεις φορές, πριν καν φτάσω στα 30 μου. Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι τι έκανα για να αξίζω να περνάω αυτό το πράγμα”.

Ακόμα και τώρα, όμως, που ο καρκίνος επέστρεψε, η Jane δεν σταματά να ακολουθεί το όνειρό της και να αποτελεί έμπνευση για πολλούς ανθρώπους. Άρχισε ακόμη και να βοηθά όσους βιώνουν αυτή την τρομερή ασθένεια και να τους ενθαρρύνει με τη θετική της στάση απέναντι στη ζωή.

Προφανώς ο καρκίνος δεν καθορίζει ποιοι είμαστε. Η Nigthbirde είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Άξιζε το Golden Buzzer, ακόμα κι αν ο καρκίνος δεν είχε αγγίξει ποτέ τη ζωή της, γιατί έχει απίστευτη φωνή, μοναδικά μεταδοτικό και ζεστό χαμόγελο και εκπληκτική ψυχή. Και κυρίως γενναιότητα για να ανέβει σε αυτή τη σκηνή και να γίνει έμπνευση και πηγή δύναμη.

Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά γράφει και η ίδια στο τελευταίο της tweet:” Εάν μπορεί να συμβεί κάτι τόσο απίστευτα καταστροφικό και αφάνταστα απαίσιο, τότε αυτό δεν σημαίνει επίσης ότι μπορεί να συμβεί κάτι απίστευτα όμορφο και απίστευτα λυτρωτικό;”

Η Nightbirde στη σκηνή του America’s Got Talent!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet