23 Grand Slams δεν είναι λίγα. Η γυναίκα αυτή είναι σύμβολο. Είναι εκείνη  που κατάφερε να επιβάλει τους δικούς της όρους σε ένα «λευκό» άθλημα και να γίνει η καλύτερη. Η Serena Williams ανακοίνωσε στα 40 της χρόνια πως θα σταματήσει το τένις και θα αφοσιωθεί στην οικογένειά της, στη σειρά ρούχων της και σε οτιδήποτε άλλο τη γεμίζει πέρα από τον αθλητισμό.

Το 1996-1998 ήταν η διετία που την εκτόξευσε στα αστέρια καθώς κέρδισε το πρώτο της τίτλο στο μικτό του US Open και στο Wimbledon. Ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στη δεκάδα με τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο ενώ 3 χρόνια αργότερα, το 2002 κατέκτησε την κορυφή της. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην οικογένεια Γουίλιαμς  το τένις είναι οικογενειακή υπόθεση, καθώς Βένους και Σερένα είναι ένα απίστευτο δίδυμο, κατακτώντας 14 τίτλους Grand Slam, 3  χρυσά μετάλλια Ολυμπιακών αγώνων.

Η Serena που έσπαγε τα όρια

Η Serena έδειξε στον κόσμο πως είναι να σπας τα όρια, να κατακτάς την κορυφή με κόπο, ιδρώτα και σκληρή προπόνηση και να πηγαίνεις ανάποδα από τις νόρμες. Πάντοτε εκείνη επέλεγε τι θα κάνει με τη ζωή της και δεν άφησε ποτέ το τένις να την καθορίσει ως άνθρωπο. Όταν ένιωθε την ανάγκη, έκανε ένα βήμα πίσω.

Στο αφιέρωμα της Vogue, όπου έγραψε και η ίδια ένα κείμενο σε πρώτο πρόσωπο ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από το τένις, αναφέρει: «Ποτέ δεν ήθελα να διαλέξω ανάμεσα στην οικογένεια και το τένις, πιστέψτε με. Αν ήμουν άντρας δεν θα το έγραφα όλο αυτό γιατί θα ήμουν εκεί έξω να παίζω και να νικάω ενώ η γυναίκα μου θα γεννούσε – ίσως αν είχα την ευκαιρία να ήμουν περισσότερο σαν τον Tom Brandy. Μην με παρεξηγήσετε! Λατρεύω να είμαι γυναίκα και λάτρεψα κάθε λεπτό που ήμουν έγκυος στην Οlympia. Ήμουν από εκείνες τις ενοχλητικές που λάτρευαν να είναι σε ενδιαφέρουσα και δούλευα μέχρι τελευταία στιγμή πριν πάω στο νοσοκομείο να γεννήσω- όμως τα πράγματα είναι περίπλοκα για εμάς. Και κατάφερα το σχεδόν αδύνατο: ελάχιστοι κατάλαβαν ότι ήμουν 2 μηνών έγκυος όταν κέρδισα το αυστραλιανό Open το 2017. Όμως κλείνω τα 41 φέτος και πρέπει να διαλέξω».

Η ζωή δεν είναι ίδια για όλους. Ένας άντρας δεν θα χρειαζόταν να διαλέξει ανάμεσα στην καριέρα του και στο να κάνει παιδιά- εφόσον ήταν σε θέση να συνεχίσει. Φυσικά όταν παίζεις τόσα χρόνια, αυτό γίνεται μέρος του εαυτού σου και σε καθορίζει με κάποιον τρόπο. Το να βάλεις ένα τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, θέλει θάρρος, ωριμότητα και καθαρή σκέψη, να μπορείς να θέσεις προτεραιότητες και να βλέπεις τα πράγματα καθαρά. «Πρέπει να προχωρήσω αφήνοντας πίσω το τένις. Με τον άντρα μου δεν το συζητάμε πολύ αυτό το θέμα, είναι ταμπού. Εδώ δεν μπορώ να το συζητήσω με τη μητέρα και τον πατέρα μου. Είναι σαν να μην ισχύει μέχρι να το πεις δυνατά. Μου κάθεται σαν κόμπος στο λαιμό και μετά ξεκινάω να κλαίω. Με τον μόνο που το έχω συζητήσει είναι ο ψυχολόγος μου.»

Πλέον η Serena σκοπεύει να τελειώσει αυτή τη φάση της ζωής της στο U.S Open. Δεν θα αποχωρήσει έτσι εύκολα και θα δώσει μάχη μέσα στο γήπεδο ακόμα κι αν η παρουσία της τον τελευταίο χρόνο είναι πολύ περιορισμένη. Φυσικά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί με μια Williams. Μπορεί ξαφνικά μετά το δεύτερο παιδί να αποφασίσει να παίξει σε κάποιο τουρνουά. Άλλωστε αν θέλει κάτι η Serena, το πετυχαίνει!  

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet