Ο Λόρενς της Αραβίας

Πιο κλασικό από αυτό δε γίνεται! Ο υπέρμετρα γοητευτικός Peter O’ Tool πρωταγωνιστεί στην θρυλική ταινία που περιγράφει τη ζωή ενός αξιωματικού του αγγλικού στρατού, του Thomas Edward Lawrence, ο οποίος έχει αναλάβει την αποστολή να παρακολουθήσει τον άτακτο στρατό διάφορων αραβικών φυλών. Το πνεύμα και οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες της Αραβίας τον γοητεύουν βαθιά. Έτσι, αποφασίζει να ενώσει όλες τις αντιμαχόμενες φατρίες και να δημιουργήσει τακτικό στρατό εναντίον της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εξ απορρήτων του Λόρενς και θαυμαστής του, ο μοναδικά ωραίος Λιβανέζος σταρ, Omar Sharif.

netflix
Peter O’ Toole, Lawrence of Arabia

Ωραία μου Κυρία

Μια ταινία του 1964, στην οποία πρωταγωνιστεί η υπέροχη Audrey Hepburn και ο γοητευτικός Rex Harrison. Έχει κερδίσει 8 Όσκαρ μεταξύ των οποίων και καλύτερης ταινίας! Όλα αρχίζουν ένα βροχερό απόγευμα έξω από το Κόβεν Γκάρντεν στο Λονδίνο, όπου δυο κύριοι, ο Henry Higgins καθηγητής φωνητικής και ο συνταγματάρχης Pickering, στοιχηματίζουν για το εάν μια νεαρή αμόρφωτη κοπέλα που πουλάει λουλούδια, η Eliza, μπορεί να πείσει ως κυρία της υψηλής κοινωνίας! Το πείραμα μπαίνει σε εφαρμογή κι ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται!

netflix
Audrey Hepburn, Rex Harrinson, My Fair Lady

Το μωρό της Ρόζμαρι

Πρόκειται για σουρεάλ θρίλερ του 1968 και μια από τις πιο γνωστές ταινίες που πρωταγωνίστησε η πανέμορφη Mia Farrow! Ο Roman Polanski μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 1967! Η πλοκή ξεκινάει με ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων που αποφασίζει να μετακομίσει σε ένα πολυτελές συγκρότημα κατοικιών με προσδοκίες για μια καλύτερη ζωή! Είναι πλέον η κλασική αρχή κάθε σοβαρού αμερικανικού θρίλερ! Παρά τις προειδοποιήσεις που λαμβάνει το ζευγάρι για τους φόνους και τη μαύρη μαγεία που στοιχειώνουν το σπίτι, τις αγνοεί πλήρως και εγκαθίσταται εκεί! Προφανώς, όλα πάνε λάθος καθώς οι γείτονές τους ανήκουν σε αίρεση και το παιδί που φέρνει η Mia στον κόσμο, μάλλον δεν είναι του άντρα της!

netflix
Mia Farrow,Rosemary’s Baby

The Pizza Triangle

Ιταλικό δράμα ζηλοτυπίας με πρωταγωνιστές τον Marcello Mastroianni, τη Monica Vitti και τον Giancarlo Giannini. Η Αδελαΐδα είναι μια βέρα Ιταλίδα που πουλάει λουλούδια! Είναι παντρεμένη μ’ έναν εργάτη οικοδομής αλλά ερωτεύεται τον Ορέστη ( Mastroianni) και τον Νέλλο (Giannini), έναν μάγειρα που φτιάχνει πίτσες! Αποφασίζουν να μείνουν όλοι μαζί, αλλά η αναποφάσιστη Αδελαΐδα τους βάζει συνέχεια σε νέες περιπέτειες.

netflix
Marcello Mastroianni, Monica Vitti, Giancarlo Giannini, The Pizza Triange
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet