Το θρίλερ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο είδος ταινίας. Ακουμπάει σε μια μάλλον περίεργη τάση που έχουμε ενίοτε οι άνθρωποι να θέλουμε να βλέπουμε κάτι που μας απωθεί, κάτι που ποτέ δεν θα θέλαμε να ζήσουμε (ή να φανταστούμε στην περίπτωση του μεταφυσικού). Το Disney+ μας έχει καλά καλυμμένους και σε αυτόν τον τομέα, όπως άλλωστε και στα action movies ή στο σύμπαν της Marvel.

Από την πλατφόρμα της Disney+ λοιπόν, μπορούμε να απολαύσουμε μερικές εξαιρετικές ταινίες θρίλερ και εδώ είμαστε για να σας παρουσιάσουμε ένα τοπ-5 που πολύ μας δυσκόλεψε. Όχι γι’ αυτά που επιλέξαμε, αλλά για όλα αυτά που αφήσαμε απ’ έξω! Αν είσαι συνδρομητής, ξέρεις. Αν όχι, σπεύσε.

about:blank

Disney+: 5 κορυφαία θρίλερ για να δεις

Alien

Το σωτήριο έτος 1979, το λαμπρό μυαλό του Ρίντλεϊ Σκοτ μας χάρισε το πρώτο Alien. Θα υπάρχει πάντα ένα πριν και ένα μετά από αυτή τη σινέ-στιγμή. Από τη γέννηση δηλαδή αυτού που αποδείχθηκε ένα μυθικό franchise και το οποίο είναι διαθέσιμο στην ολότητά του από το Disney+.

Ακόμα και σήμερα, που οι ταινίες είναι τίγκα στα εφέ και στην «τελευταία λέξη της τεχνολογίας», το 40+ έτη πίσω αυτό original πρώτο φιλμ, εντυπωσιάζει με την αρτιότητα του. Και βεβαίως, τρομάζει. Πολύ. Και συνεχώς.


TheVillage

Ας συμφωνήσουμε πως δεν θα νιώθαμε άνετα αν κάποιος απέναντί μας, μας έλεγε πως βλέπει νεκρούς. Και ότι αυτό θα ήταν πολύ πιο άβολο αν αυτός ο «απέναντι» ήταν ένα μικρό παιδάκι.

Κρίμα πάντως, η Έκτη Αίσθηση δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από το Disney+. Είναι, όμως, μια άλλη εξαιρετική ταινία του Νάιτ Σιάμαλαν, ενός σκηνοθέτη που ξέρει να παίζει με το μυαλό του θεατή.

Το The Village (Σκοτεινό Χωριό) δεν έγινε ποτέ talk of the town όπως η Έκτη Αίσθηση. Αλλά το The Village είναι από πολλές απόψεις ένα θρίλερ που δεν θα ξεχάσεις. Με επίσης επικό φινάλε. Θάνατος στα spoiler!

Disney+

Μαύρος Κύκνος

Παίζει με το μυαλό σου αυτή η ταινιάρα, με τα συναισθήματα και τη ψυχολογία σου. Ποιο το κόστος του να επιζητάς την τελειότητα; Τι γεννά η αντιπαλότητα και η σύγκριση; Πόσο φοβόμαστε το να χάσουμε; Πόσο μισούμε αυτό που (θέλουμε αλλά) δεν είμαστε;

Η τέλεια ψυχανάλυση του ανθρώπινου μυαλού για το κόστος της τελειότητας, το μόχθο για τον αντίπαλο, τον τρόμο της αποτυχίας και τον έρωτα αλλά και μίσος για αυτό που δεν είμαστε.

Η Νάταλι Πόρτμαν το πάει σε άλλο επίπεδο ερμηνευτικά, η Μίλα Κούνις είναι η τέλεια παρτενέρ, το ταλέντο του Ντάνιελ Αρονόφσκι αναδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Disney+

Μάθε τις υπόλοιπες ταινίες στο Intronews.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet