Όσες φορές ρωτήθηκε, ο σκηνοθέτης (και ηθοποιός) Ματ Ρος επέμενε πως η επιλογή του να φτιάξει μια ταινία με τίτλο που συναντάμε σε άλμπουμ του Έλτον Τζον ήταν εντελώς τυχαία και υποσυνείδητη. Μόλαταυτα υπάρχει μια σύνδεση. Το Captain Fantastic είναι σαν μελωδία στα αυτιά σου. Μία από τις πιο ξεσηκωτικές συναισθηματικά καλλιτεχνικές στιγμές επί της (μεγάλης) οθόνης των τελευταίων ετών – τι καλό νέο που είναι διαθέσιμη στο Ertflix.

Υπάρχει επιπλέον και μια κάποια συνάφεια με τους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού του δίσκου του Βρετανού συνθέτη. «Από εδώ και πέρα, φίλε μου, είναι μια μακριά και μοναχική αναρρίχηση», λέει κάποια στιγμή και ταιριάζει γάντι.

Γιατί αυτό είναι, σε λίγες λέξεις, αυτή η ταινία στο Ertflix. Μια ωδή στη διαφορετικότητα, στο ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς, χωρίς να μιμούμαστε, χωρίς να ακολουθούμε τυφλά ρεύματα και τάσεις. Το βραβείο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στις Κάννες ήταν η επιβράβευση του Captain Fantastic.

Τα σημερινά παιδιά περνάνε πολύ καιρό μπροστά σε τηλεοράσεις, τάμπλετ, κινητά. Μειώνοντας έτσι το χρόνο που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν παίζοντας με τους φίλους τους, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή απλώς αράζοντας και συζητώντας. Επικοινωνώντας ουσιαστικά.

Ertflix

Η υπόθεση του Captain Fantastic που μπορείς να δεις στο Ertflix

Ακούγεται ενδεχομένως κάπως «boomer» το παραπάνω, είναι και γενικολογία, δεν παύει βέβαια να είναι αλήθεια. Στο Captain Fantastic βλέπουμε παιδιά που δεν συμβιβάζονται, που μαθαίνουν πώς να επιβιώνουν, που διδάσκονται για την πολιτική και πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Όλα αυτά υπό τη σκέπη του πατέρα τους, Μπεν τον οποίο υποδύεται εξαιρετικά ο Βίγκο Μόρτενσεν. «Είτε ο καλύτερος είτε ο χειρότερος μπαμπάς του κόσμου», ναι τόσο ακραίο είναι.

Στα δάση του βορειοδυτικού Ειρηνικού, μεγαλώνει τα 6 παιδιά του, ηλικίας από 7 ως 18 ετών, υπό αυστηρή σωματική και πνευματική καθοδήγηση, θέλοντας να τους δώσει μια πιο ουσιαστική εκπαίδευση, μακριά από τη ζούγκλα της σύγχρονης κοινωνίας.

Διάβασε τη συνέχεια στο Intronews.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet