Τζάκι, παρέα, μελομακάρονα, το χιόνι να κάνει λευκαίνει το τοπίο στα παράθυρα και το The Wonderful Story of Henry Sugar στην οθόνη. Η εικόνα αυτή μου ήρθε ακριβώς στα τελευταία δευτερόλεπτα της παρακολούθησης του νέου, μικρού μήκους φιλμ του Wes Anderson.

Το Roald Dahl’s The Wonderful Story of Henry Sugar όπως είναι ο πλήρης τίτλος του διηγήματος του Roald Dahl (1977) διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν αξιομνημόνευτες και άμεσα αναγνωρίσιμες τις δουλειές του Anderson: Χιούμορ πολλών επιπέδων, αφηγηματική εξιστόρηση, σωματική υποκριτική, θεατρική ατμόσφαιρα, σαρδόνια ειρωνεία.

Netflix

Στον νέο του πειραματισμό -και πρώτη απόπειρα συνεργασίας με το Netflix, τον ακολουθεί μια μικρή ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών: Benedict Cumberbatch (ο πρωταγωνιστής), Ralph Fiennes (ο συγγραφέας), Dev Patel, Ben Kingsley, Rupert Friend και Richard Ayoade.

Η ταινία αφορά έναν πάμπλουτο άντρα που ανακαλύπτει πως ένας άντρας μπορεί να βλέπει χωρίς να χρησιμοποιεί τα μάτια του. Είναι ένας γκουρού που του έχει διδάξει αυτήν την τεχνική. Ο πάμπλουτος άντρας σκέφτεται πως αν καταφέρει κάτι τέτοιο θα γίνει μεγιστάνας και παθιάζεται με την ιδέα.
Το Roald Dahl’s The Wonderful Story of Henry Sugar είναι η πρώτη από μια σειρά τεσσάρων, μικρού μήκους ταινιών, προσαρμοσμένες σε διηγήματα του Νταλ, συμπεριλαμβανομένων των The Swan, The Ratcatcher και Poison.

Netflix

Διάβασε τη συνέχεια στο Intronews.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet