Το κλασικό μυθιστόρημα μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι αποκτά ένα υπερπολυτελές ρετούς από τον Κένεθ Μπράνα, με τον ίδιο να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή κι ένα μεγάλο all-star καστ.

TV

Δράμα μυστηρίου παραγωγής 2017. Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα

Παίζουν: Κένεθ Μπράνα, Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζούντι Ντεντς, Πενέλοπε Κρουζ

Υπόθεση: Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ. Από τη συγγραφέα των best-sellers, Αγκάθα Κρίστι, το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι. Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά.

Γραμμένο το 1934, το βιβλίο της Άγκαθα Κρίστι είναι ως σήμερα ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του αστυνομικού μυθιστορήματος και η γνωστότερη ιστορία με ήρωα τον αγαπημένο της Ηρακλή Πουαρό, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την άρχουσα τάξη της εποχής, όπως αυτή είναι στριμωγμένη μέσα στο, ακινητοποιημένο λόγω χιονιού, Οριάν Εξπρές. Νεοαριστοκράτης ο ίδιος, λόγω όμως των επαγγελματικών του επιτυχιών και όχι κάποια βαριάς κληρονομιάς, μπορεί να κοιτάξει τους υπόπτους στα μάτια, να μιλήσει τη γλώσσα τους αλλά και να τους κρίνει καθαρά ως εξωτερικός παρατηρητής χάρη στην αλάνθαστη μεθοδολογία του που τηρεί ευλαβικά.

Ο Πουαρό του Μπράνα παραπέμπει σε μια μοναχική μορφή που λύνει γρήγορα το έγκλημα αλλά πρέπει να αποφασίσει για την ηθική σκοπιά του.

Ο (σκηνοθέτης) Μπράνα κατευθύνει αυτήν την επιλογή ως συνήθως οπερατικά, ποντάροντας στις εντάσεις και τα ξεσπάσματα, συμβάλλοντας και αυτός στην συρρίκνωση της ιστορίας από ένα ταξικό θρίλερ σε μια απλοϊκή μάχη καλού και κακού. Τ

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet