Η Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου, Académie des Arts et Techniques du Cinéma, ανακοίνωσε τις φετινές υποψηφιότητες για τα Βραβεία Σεζάρ, τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο στις κορυφαίες γαλλικές ταινίες.

Βραβεία Σεζάρ

Εκπλήξεις, απουσίες αλλά και ανατροπές κρύβουν οι υποψηφιότητες των 47ων Βραβείων Σεζάρ, τα οποία θα δοθούν φέτος στις 26 Φεβρουαρίου. Η ταινία του Xavier Giannoli’s Lost Illusions, το σκοτεινό μιούζικαλ του Leos Carax Annette με τον Adam Driver και η βιογραφία της Celine Dion Aline είναι τα φιλμ που ηγούνται τις υποψηφιότητες της 47ης τελετής απονομής των βραβείων Σεζάρ, των Όσκαρ της Γαλλίας. Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν διαδικτυακά την Τετάρτη, ένα μήνα πριν την εκδήλωση στις 25 Φεβρουαρίου η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία κοινού.

Η βραβευμένη με Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας – ταινία της Οντρέ Ντιγουάν «Το Γεγονός» («L’ Evénement») και το «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό κέρδισαν από 4 υποψηφιότητες η καθεμία. Το φιλμ «Lost Illusions» («Χαμένα Όνειρα») που διαγωνίζεται για 15 βραβεία Σεζάρ είναι μια κινηματογραφική μεταφορά υψηλού προϋπολογισμού του ομώνυμου αριστουργηματικού μυθιστορήματος του Γάλλου λογοτέχνη Ονορέ ντε Μπαλζάκ. Όλοι οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στην ταινία, είναι υποψήφιοι για βραβείο. Η ταινία εποχής αφηγείται την ιστορία του Λουσιέν ντι Ρουμπεπρέ, ενός νεαρού και σκληρά φιλόδοξου ποιητή της μεσαίας τάξης ο οποίος εμπλέκεται σε μια απαγορευμένη σχέση με τη βαρόνη Λουίζ ντι Μπαργκετόν και βρίσκεται μόνος και άφραγκος στο Παρίσι, μέχρι που θα συναντήσει έναν νεαρό δημοσιογράφο που θα τον πάρει υπό την προστασία του.

Αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η υποψηφιότητα του Adam Driver για τον ρόλο του στο «Annette», καθώς είναι από τους λίγους Αμερικανούς σταρ που προτείνονται για Σεζάρ, μετά τους Kristen Jaymes Stewart και Adrien Brody.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet