ΟΚ. Ήξερα τί πρόγραμμα έβαλα να παρακολουθήσω. Δεν περίμενα να με διαψεύσει αυτό που θα έβλεπα, αλλά για να μπορεί κάποιος να έχει άποψη, πρέπει να ενημερωθεί. Ακούμε συνέχεια για το πόσο αυτό το πρόγραμμα μειώνει την αξιοπρέπεια των γυναικών που συμμετέχουν και ότι λειτουργεί με …σενάριο. Καλά μέχρι εδώ. Αλλά για να λέμε και την αλήθεια, εάν δεν το βλέπαμε, δεν θα υπήρχε – κι επίσης, τις συμμετέχουσες δεν τις βάζει κανείς με το ζόρι. Μεταξύ μας τώρα!

Μας θρέφει και μας αρέσει το ριάλιτι. Όσο πιο trash το πρόγραμμα, τόσο το καλύτερο. Δίνει σε εμάς τους υπόλοιπους που το παρακολουθούμε έναν αέρα ανωτερότητας, την αίσθηση ότι «είμαστε καλύτεροι, ρε παιδί μου, από τους “άλλους”…». Ωστόσο, το politically correct δεν μας αφήνει να μιλήσουμε και τόσο ανοιχτά γι’ αυτό που πιστεύουμε.

O Αλέξης και τα κορίτσια του

Οι γυναίκες αυτές δεν χρειάζονται κανενός είδους προστασία. Γνωρίζουν πολύ καλά και τί κάνουν και πού βρίσκονται και τα λόγια που πρέπει να πουν. Είναι ουσιαστικά ένα σίριαλ, μια κακοστημένη παράσταση, αν θέλετε, με τον Αλέξη Παππά και τα …κορίτσια του!

Ο Παππάς από survivor, έγινε γαμπρός σε αναζήτηση νύφης. Άλλαξε άρδην το προφίλ που έβγαζε προς τα έξω και έγινε ευγενικός, με κατανόηση και κυρίως με ροπή προς την ποίηση! Πραγματικά, στο Bachelor έχει βγει ο Paulo Coelho από μέσα του με όλα τα αποφθέγματα (φτηνής) ψυχολογίας που βομβαρδίζει όλα τα κορίτσια στις τετ-α-τετ στιγμές τους, του τύπου “ Τα μάτια σου κρύβουν μεγάλο πόνο και για να προχωρήσεις πρέπει να αφήσεις τα βαρίδια που σε κρατούν πίσω…”, “πρέπει να είσαι ο εαυτός σου!” και ένα σωρό άλλα κλισέ.

Ας χαλαρώσουμε…

Εάν κάποιος θεωρεί ότι τον προσβάλλει αυτό που βλέπει, ας αλλάξει κανάλι. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα σενάριο, ένα διαφορετικό σήριαλ. Έχουμε δει πολύ πιο ακραία πράγματα σε κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά σενάρια. Δεν χρειάζεται όλη αυτή η φασαρία, η οποία τελικά μόνο καλό κάνει στο πρόγραμμα αφού μας κάνει να νιώθουμε την περιέργεια να το δούμε. Άλλωστε, εάν δεν είχε τηλεθέαση θα κοβόταν- η ίδια η τηλεόραση είναι το πιο σκληρό μέσο!

Τέλος, πρόκειται για ένα πολύ πετυχημένο προϊόν αφού μας έχει καθηλώσει στις οθόνες μας να παρακολουθούμε ένα θέατρο, να γνωρίζουμε συνειδητά, δηλαδή, ότι αυτό που βλέπουμε είναι ψέματα, να το συζητάμε όσο λίγα προγράμματα, να το “κράζουμε” αλλά παρόλα αυτά να συνεχίζουμε να το βλέπουμε με μανία! Και όσο το κάνουμε αυτό τόσο οι σαιζόν θα διαδέχονται η μια την άλλη. Μέχρι τελικά να βρουν το ταίρι τους και να χωρίσουν πολύ σύντομα μετά το τέλος του σήριαλ όλοι οι Bachelor.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!