Στην Αμερική τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται χαμός με τις αντισημιτικές δηλώσεις του Kanye West. Μάλιστα οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που ο Ye από δισεκατομμυριούχος έγινε εκατομμυριούχος με τεράστιους οίκους και εταιρείες μόδας με τους οποίους συνεργαζόταν –όπως οι Balenciaga, Adidas και GAP– να ακυρώνουν τα συμβόλαιά τους μαζί του. Ο West μιλούσε στις αναρτήσεις του για … θάνατο στους Εβραίους ενώ τους κατηγορούσε πως δρουν ελεύθερα κι ανεξέλεγκτα καταστρέφοντας όποιον τους αντισταθεί.

Πρόσφατα, πρώην συνεργάτες του δήλωσαν πως ο Kanye είναι θαυμαστής του Χίτλερ και συχνά έβγαζε λόγους λατρείας υπέρ του. Ανάμεσα σε εκείνους που στάθηκαν εναντίον του είναι και η πρώην γυναίκα του, Kim Kardashian η οποία έγραψε: «Η ρητορική μίσους δεν είναι ποτέ οκ. Συμπαρατάσσομαι  με την εβραϊκή κοινότητα και εναντιώνομαι στην τρομερή βία και τη ρητορική μίσους απέναντί τους που πρέπει να τερματιστεί αμέσως».

Περιέργως, η δήλωση της Kim δημιούργησε πάρα πολλές  αντιδράσεις! Πηγές υποστηρίζουν πως η δήλωση της Kardashian είναι αποτέλεσμα δημοσίων σχέσεων και πως είναι λίγο αργά για τέτοιες δηλώσεις καθώς συνηθίζει να μένει σιωπηλή στα ρατσιστικά ξεσπάσματα του Kanye όπως εκείνο του 2018 «η σκλαβιά είναι μια επιλογή» και το πιο πρόσφατο White lives matter.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και το να εγκαλούμε τον κοντινό του κύκλο για τα δικά τους λάθη δεν μας πηγαίνει πουθενά. Ίσα ίσα απομακρύνει την ευθύνη και την προσοχή από εκείνους  που φταίνε στην πραγματικότητα. Αντί να περιμένουμε με ανυπομονησία τις δηλώσεις της συζύγου, της φίλης ή της πρώην ενός διάσημου άνδρα που έχει κάνει κάτι τρομερό ή λάθος, θα πρέπει να κοιτάξουμε να διορθώσουμε το πολιτιστικό τοπίο που δίνει σε κάποια άτομα την άνεση να είναι εξαρχής τόσο θρασεία.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet