Ο σχεδιαστής μόδας και ράπερ, γνωστός πλέον ως Ye, Kanye West, διαδίδει εδώ και εβδομάδες θεωρίες συνωμοσίας περί αντισημιτισμού σε συνεντεύξεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προκάλεσε περαιτέρω κατακραυγή επειδή φόρεσε ένα μπλουζάκι “white lives matter” κατά τη διάρκεια της επίδειξης πασαρέλας του στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Ο οίκος Balenciaga εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ο Balenciaga δεν έχει πλέον καμία σχέση ούτε με σχέδια για μελλοντικά project που σχετίζονται με αυτόν τον καλλιτέχνη».

«Ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και το μίσος σε οποιαδήποτε μορφή είναι ασυγχώρητα και δεν γίνονται ανεκτά σύμφωνα με τις αξίες μας. Εκ μέρους των πελατών, των εργαζομένων και των μετόχων μας, συνεργαζόμαστε με οργανώσεις που καταπολεμούν το μίσος και τις διακρίσεις», ανακοίνωσε η Gap.

Τελευταία που ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με τον καλλιτέχνη είναι η Adidas, αν και η κόντρα του Kanye West με το brand έχει ξεκινήσει περισσότερο καιρό. Φυσικά, μια τέτοια απόφαση δεν ήταν εύκολο να παρθεί καθώς τα προϊόντα Yeezy γίνονται ανάρπαστα με το που κυκλοφορούν ενώ αποτελούν το 8% των συνολικών πωλήσεων της Adidas.

West

Ο Kanye West το τελευταίο διάστημα τα βάζει με τα πάντα και τους πάντες, αλλά το κυριότερο, έχει κάνει μια σειρά προκλητικών δηλώσεων με ρατσιστικό και αντισημιτικό περιεχόμενο. Αυτό έχει στρέψει ένα τεράστιο κομμάτι πολιτικών, celebrities και κόσμου εναντίον του. Η πρώην γυναίκα του Kim Kardashian έγραψε: «Η ρητορική μίσους δεν είναι ποτέ εντάξει ή δικαιολογημένη. Στέκομαι στο πλευρό της εβραϊκής κοινότητας και καλώ να σταματήσει άμεσα η τρομερή βία και η ρητορική μίσους προς αυτήν».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, εξαιτίας όλων αυτών των συνεργασιών που ακυρώθηκαν, ο Kanye West δεν ανήκει πια στο club των δισεκατομμυριούχων αλλά των εκατομμυριούχων!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet