Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας και σούπερ μόντελ Κάρλα Μπρούνι κατηγορήθηκε απόψε για αδικήματα διαφθοράς που την οδηγούσαν στη φυλακή.

Η 56χρονη φέρεται να ενεπλάκη σε μια εγκληματική συνωμοσία για να «λευκάρει» τον σύζυγό της, πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, 69 ετών, με κατηγορίες ότι δέχθηκε εκατομμύρια σε μετρητά από τον εκλιπόντα Λίβυο δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι.

Το βράδυ της Τρίτης –μετά την ανάκριση της Μπρούνι από ανακριτές– δικαστική πηγή στο Παρίσι είπε ότι διώκεται για «παραποίηση μαρτύρων και απάτη σε οργανωμένη συμμορία». Και τα δύο εξαιρετικά σοβαρά αδικήματα τιμωρούνται με έως και 10 χρόνια, με ποινές έως και 20 με επιβαρυντικές περιστάσεις όπως η συμμετοχή σε συμμορίες.

Συγκεκριμένα, η Μπρούνι κατηγορείται ότι συμμετείχε σε μια εκστρατεία αξίας 4 εκατομμυρίων λιρών με την ονομασία «Επιχείρηση Save Sarko» – ένα περίπλοκο και παράνομο σχέδιο για να κρατηθεί ο Σαρκοζί, ο οποίος είναι ήδη καταδικασμένος, έξω από το κελί της φυλακής.

Η Μπρούνι «τέθηκε υπό δικαστική επίβλεψη και της απαγορεύτηκε να επικοινωνήσει με όλους όσους εμπλέκονται στην υπόθεση» εκτός από τον σύζυγό της, είπε η πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. Οι όροι εγγύησης θα ισχύουν μέχρι να εμφανιστεί η Μπρούνι σε ποινική δίκη.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έχανε την προσπάθεια να ανατρέψει την καταδίκη και την ποινή φυλάκισης για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας. Δεν υπήρξε κανένα αρχικό σχόλιο από την Μπρούνι, ο οποίος συνεργαζόταν με πράκτορες από το Κεντρικό Γραφείο της Γαλλίας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και των Οικονομικών και Φορολογικών Αδικημάτων.

Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2007 κατά την οποία ο Σαρκοζί κέρδισε τη μία και μοναδική θητεία του ως Προέδρου της Γαλλίας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς. Ο Σαρκοζί χρησιμοποίησε συνέντευξη του 2020 για να ισχυριστεί ψευδώς ότι είχε απαλλαγεί επειδή «η αλήθεια είναι φανερή».

Photo Credit: Shutterstock

Διαβάστε επίσης:

Τέο Τζέιμς: Η αισθησιακή σκηνή με το κορίτσι του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τα σχόλια του διαδικτύου για την σύζυγό του

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!