Όλη η Ελλάδα περιμένει με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην υπόθεση με τα τρία κοριτσάκια από την Πάτρα. Οι πληροφορίες που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, συνθέτουν σιγά σιγά το παζλ του μυστηρίου.

Οι θάνατοι των τριών κοριτσιών, της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας, της οικογένειας Δασκαλάκη, έχουν εξελιχθεί σε θρίλερ. Την Τετάρτη το μεσημέρι ο αξιωματικός εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θανάσης Κατερινόπουλος, μέσα από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τόνισε για ακόμη μία φορά πώς είναι πεπεισμένος πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

«Κατ’αρχήν κάποιο μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι εγώ μίλησα για την αιτία θανάτου των τριών παιδιών. Ουδέποτε εγώ είπα κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοχοποίησα κάποιον. Για εμένα είναι εγκληματική ενέργεια σε ποσοστό 98%. Θα είναι η περίπτωση του αιώνα αν αυτοί οι θάνατοι δεν είναι έγκλημα. Τώρα το πώς και γιατί…Ο τρόπος που μπορεί να επήλθε ο θάνατος… Οι ιατροδικαστές θα μας δώσουν τις απαντήσεις», είπε στην εκπομπή.

Για την υπόθεση έχουν μιλήσει και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας. Ο πρώτος χαρακτηρίζει την υπόθεση πολύ περίεργη και ο δεύτερος τονίζει πως έχει προκύψει μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Κι ενώ όλοι έχουν επικεντρωθεί στη μητέρα, προέκυψαν νέα στοιχεία και για τον πατέρα. Όπως ανέφερε στην Κοινωνία Ώρα MEGA, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος: «Είναι μία περίεργη υπόθεση. Οι αιτίες αυτής της υπόθεσης είναι δουλειά της ιατρικής, της  επιστήμης είτε της αστυνομίας. Όταν τον περασμένο Ιανουάριο πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ο πατέρας της μικρής μας ζήτησε να κατεβάσουμε την ανάρτηση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βγάλει κανένα συμπέρασμα, υπάρχει η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών αλλά και η ιατροδικαστική έρευνα. Η ιατροδικαστής Πατρών, κ. Τζιόλα, έχει διαχειριστεί τον θάνατο της μικρής Ίριδας και όχι και των τριών παιδιών» ενώ ο κ. Τριανταφυλλόπουλος συμπλήρωσε: «Δεχτήκαμε ένα ευγενικού περιεχομένου τηλεφώνημα από τον πατέρα. Δεν έχουμε βγάλει συμπέρασμα. Είναι μια υπόθεση δύο ταχυτήτων», δήλωσε.

Αυτό που τονίζουν όλοι οι ιθύνοντες είναι πως πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία. Ο κύριος Μπαλάσκας τόνισε πως τα στοιχεία που θα προκύψουν από την υπόθεση θα είναι συνταρακτικά και αναμένεται να ρίξουν άπλετο φως στο τι πραγματικά έγινε!

Τέλος, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που έχει τονίσει επανειλημμένα πως η ασφυξία δεν πρέπει να αποκλειστεί, προχώρησε σε μια νέα σοκαριστική ανάρτηση.

«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας.

Μια αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: «το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια». Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο.

Τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!