Μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες η εκδήλωση, «Τέμπη: Εκτροχιασμός του Κράτους Δικαίου». Διοργανωτής ήταν το κόμμα της Αριστεράς. Και εκεί, η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» Μαρία Καρυστιανού παρουσίασε σε μια συγκινητική ομιλία όλα τα στοιχεία που συνηγορούν πως οι υπάρχουν σκανδαλιστικά λάθη και παραλείψεις στις έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος των Τεμπών. Αν όχι πρόθεση για να θαφτούν στοιχεία…

Καρυστιανού

Μαρία Καρυστιανού: «Ελάτε στη θέση μας»

«Ήρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είμαστε η φωνή των παιδιών μας. Είναι σαν να ακούτε τη φωνή της κόρης μου» τόνισε ξεκινώντας την ομιλία της η Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την 20χρονη κόρη της στο δυστύχημα των Τέμπων.

«Σε αυτό το δυστύχημα που εγώ έχασα την κόρη μου, σχεδόν 20 ετών, ήταν κυρίως νέοι άνθρωποι, φοιτητές που επέστρεφαν στα σπίτια τους ή στις σχολές τους. Είναι μάταιο να σας μεταφέρω τον πόνο το δικό μας, όμως με σιγουριά μπορώ να πω πως η κοινωνία συγκλονίστηκε και είναι ακόμα συγκλονισμένη γιατί όχι μόνο σχεδόν όλοι είχαν ταξιδέψει έστω μια φορά με το τρένο και μπορούσαν να φανταστούν το εαυτό τους στην θέση μας ή στη θέση των αδικοχαμένων παιδιών μας, αλλά και γιατί αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο», επεσήμανε.

Η Μαρία Καρυστιανού είναι μια μητέρα που διψάει για δικαίωση. Δικαίωση για τον αδόκητο χαμό της κόρης της. Αγωνίζεται για να λάμψει η αλήθεια για ένα έγκλημα που αφορά σύμφωνα με εκείνη σε «ανθρώπους που δεν τιμωρούνται».

«Ελάτε στη θέση μας» κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε κάποιο σημείο της ομιλίας της, αναφερόμενη σε ομιλία του τότε υπουργού Μεταφορών από το βήμα της Βουλής, επτά ημέρες πριν το «έγκλημα» -όπως το χαρακτήρισε, όπου εξυμνούσε την άριστη λειτουργία των τρένων, εμφανιζόταν θιγμένος όταν ερωτάται για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου και προέτρεπε τον κόσμο να χρησιμοποιεί τα τρένα, παρόλο που γνώριζε την κατάσταση και την επικινδυνότητα του δικτύου.

Διάβασε τη συνέχεια και δες το βίντεο της ομιλίας στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet