Σε φανταζόμαστε να κοιτάς τις ντάνες με τα αδιάβαστα βιβλία σπίτι σου. Με ένα ανάμικτο συναίσθημα. Προσμονής και απελπισίας. «Πότε θα τα διαβάσω όλα αυτά;». Μην ανησυχείς, φίλε αναγνώστη. Σου έχουμε και… άλλα! Ο Φεβρουάριος του 2024 έχει μπει με νέες, πολλά υποσχόμενες εκδόσεις. Και ναι, θα αγοράσουμε ξανά. Είναι πιο δυνατό από εμάς, όπως κάθε πάθος…
Πατάμε συνεπώς add to cart και προσθέτουμε υλικό στη βιβλιοθήκη μας. Αξίζει τον κόπο, αξίζει το έξοδο. Ξεχωρίσαμε 5 νέες κυκλοφορίες για να σου γλιτώσουμε χρόνο στο ψάξιμο. Και να αφιερώσεις έτσι περισσότερο (χρόνο) στο διάβασμα…
5 βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν και πρέπει να μπουν στο «καλάθι» σου
Πολ Όστερ – Αιματοβαμμένο έθνος
Το «4 3 2 1» ακόμη συζητείται, θεωρείται ένα από τα κορυφαία βιβλία των τελευταίων ετών. Και ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα έργα του Πολ Όστερ, ενός από τους πιο εμπνευσμένους συγγραφείς των καιρών μας. Ξέφευγε από το περίεργο, μίνιμαλ περιβάλλον με στοιχεία θρίλερ που τον χαρακτήριζε κατά κανόνα.
Με το «Αιματοβαμμένο έθνος» μπαίνει σε άλλου είδους μονοπάτια. Μελετά, ως δοκιμιογράφος, το παράλογο του ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί λόγω της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ από το 1968 κι έπειτα. Το θέμα πολώνει, διχάζει. Και ο Όστερ μας δείχνει το μέγεθος της φρίκης, με τη βοήθεια συγκλονιστικού φωτογραφικού υλικού.
Φανταζόμαστε ακολουθώντας πάντα τη μέθοδο των τριών «επιπέδων» όπως την ονομάζει. Γράφει κάθε παράγραφο στο χέρι, μετά ακολουθεί η διόρθωση και η εκ νέου συγγραφή σε γραφομηχανή, προτού περαστεί στον υπολογιστή. Ιεροτελεστία.
Τζορτζ Σόντερς – Μέρα Απελευθέρωσης
Ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε φαν, best seller επί σειρά μηνών στις ΗΠΑ, πλέον και στα μέρη μας. Για ένα βιβλίο που μιλάει για την άβυσσο του αμερικανικού ονείρου, για τα ζητήματα της εξουσίας, της ηθικής και της δικαιοσύνης. Για την ανθρώπινη εμπειρία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
«Αν αγαπάς την ανάγνωση, αγαπάς και τη ζωή», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Τζορτζ Σόντερς, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Αμερικανούς πεζογράφους, και σίγουρα με τη «Μέρα Απελευθέρωσης» πέτυχε να κάνει πολύ κόσμο να κρέμεται από τις λέξεις και το πώς αυτός τις μετασχημάτισε.