Ο κορυφαίος σταρ ταινιών δράσης, Bruce Willis, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την υποκριτική. Όπως εξήγησε η πρώην σύζυγός του Demi Moore «αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες».

Συγκεκριμένα το post της πρώην συντρόφου του και μητέρας των τριών κοριτσιών τους λέει τα εξής:

«Ως οικογένεια θέλουμε να μοιραστούμε με τους εκπληκτικούς υποστηρικτές του Bruce ότι ο αγαπημένος μας αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, που επηρεάζει τις νοητικές λειτουργίες του. Ως αποτέλεσμα, και μετά από πολλή σκέψη, αποσύρεται από την καριέρα που σημαίνει τόσο πολλά για εκείνον. Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας», συνέχισε η οικογένειά του, συμπληρώνοντας: «Θέλαμε να ενημερώσουμε τους θαυμαστές του γιατί ξέρουμε πόσα σημαίνει για εσάς, όπως και εσείς για εκείνον. Όπως ο Bruce λέει πάντα, “Ζήσε το” και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό».

Τι είναι η αφασία, η ασθένεια από την οποία πάσχει ο Bruce Willis

Η αφασία «συμβαίνει συνήθως ξαφνικά μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή έναν τραυματισμό στο κεφάλι» σύμφωνα με την Mayo Clinic, η οποία αναφέρει ότι η πάθηση μπορεί επίσης να εμφανιστεί σταδιακά «από έναν βραδέως αναπτυσσόμενο όγκο στον εγκέφαλο ή μια ασθένεια που προκαλεί προοδευτική, μόνιμη βλάβη». Η οικογένεια, ωστόσο, δεν αποκάλυψε την αιτία της αφασίας του Bruce Willis.

Τα άτομα με αφασία βιώνουν αλλαγές στην ικανότητά τους να επικοινωνούν, σημειώνει η Mayo Clinic και «μπορεί να μιλούν με σύντομες ή ημιτελείς προτάσεις, να σχηματίζουν προτάσεις που δεν έχουν νόημα, να αντικαθιστούν μια λέξη με μία άλλη ή έναν ήχο με έναν άλλον, να μιλούν με μη αναγνωρίσιμες λέξεις, να μην καταλαβαίνουν τη συζήτηση των άλλων ή να γράφουν προτάσεις που δεν έχουν νόημα».

Η αφασία μπορεί να είναι διαφορετική από άτομο σε άτομο ανάλογα με το πού έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη, δηλώνει η Αμερικανική Ένωση Ομιλίας – Γλώσσας – Ακοής (ASHA). Για παράδειγμα, η βλάβη στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου «μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα γλώσσας», ενώ η βλάβη στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα περιορισμένης προσοχής ή μνήμης.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως ένας αφασικός ασθενής κουράζεται πιο εύκολα όσο περνά ο καιρός, παρά πριν το ξεκίνημα της ασθένειάς του. Επίσης, έχει μικρότερη εμβέλεια προσοχής, λιγότερο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και τα χόμπι του, μεγαλύτερο εκνευρισμό, δυσκολία να θυμάται πρόσφατα γεγονότα, μεγαλύτερη τάση προς γέλιο ή προς κλάμα. Μερικοί ασθενείς παύουν να ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους, ενώ άλλοι της δίνουν υπερβολική προσοχή. Επιπλέον, η αφασία εκδηλώνεται πιο έντονα κι άλλοτε ηπιότερα, ανάλογα με τη διάθεση του ασθενούς. Η κούραση, η στεναχώρια και το άγχος του, μπορούν να παρουσιάσουν την κατάστασή του πιο σοβαρή απ’ όσο πραγματικά είναι.

Η ασθένεια του Bruce Willis μάλλον αιφνιδίασε την οικογένεια αφού η Demie πριν μόλις μια εβδομάδα γιόρτασε μαζί του τα γενέθλια του με μια τρυφερή φωτογραφία και τη λεζάντα: Happy birthday, Bruce! Thankful for our blended family 🤍

Διάβασε ακόμα: Catherine Zeta Jones: “Η μάχη μου με τη διπολική διαταραχή”

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet