Στις 22 Νοεμβρίου ο Οίκος Balenciaga ανέβασε δυο Instagram Stories στα οποία απολογείται για τις φωτογραφίες της καμπάνιας για την άνοιξη 2023 τις οποίες μετά τον σάλο κατέβασαν αμέσως. Ο κόσμος του Twitter έβαλε στο στόχαστρο τον οίκο μόδας κατηγορώντας τον για απαράδεκτες φωτογραφίες. Όμως γιατί τέτοιος ντόρος;

Στην καμπάνια της εμφανίζονται παιδιά που κρατούν αρκουδάκια που φορούσαν ιμάντες τύπου BDSM. Η καμπάνια ακολουθούσε την επίδειξη του Οίκου στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι.

balenciaga

Ο luxury Οίκος κατέβασε αμέσως τις φωτογραφίες, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους χρήστες από το να κάνουν screenshots  και να εκθέσουν τον οίκο στα social media και κυρίως στο Twitter.

balenciaga

Ο οίκος στην ανακοίνωσή του έγραψε:

«Απολογούμαστε ειλικρινά για την οποιανδήποτε προσβολή που μπορεί να προκάλεσε η γιορτινή μας καμπάνια. Οι βελούδινες τσάντες με αρκουδάκια του οίκου μας δεν έπρεπε να διαφημιστούν από παιδιά σε αυτή την καμπάνια. Αφαιρέσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες μας».

balenciaga

Σε άλλη ανακοίνωση έγραψαν:

«Απολογούμαστε για την τοποθέτηση ανησυχητικών εγγράφων στην καμπάνια μας. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά αυτά τα θέματα και επιφυλασσόμαστε κάθε νομικού δικαιώματός μας απέναντι στα άτομα που ευθύνονται για τη δημιουργία του σετ και την τοποθέτηση μη εγκεκριμένων ειδών στη φωτογράφιση. Καταδικάζουμε απερίφραστα την παιδική κακοποίηση σε κάθε της μορφή. Είμαστε υπέρ της ασφάλειας και της ευημερίας όλων των παιδιών».

balenciaga

Σε μια φωτογραφία κάτω από μια τσάντα του Οίκου είχε τοποθετηθεί ένα έγγραφο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που αφορούσε το ζήτημα της παιδικής πορνογραφίας. Σε μια άλλη φωτογραφία εμφανιζόταν ένα μικρό κορίτσι που φορούσε δικτυωτό μπλουζάκι και ένα chocker λουκέτο στον λαιμό της.

Το Twitter έχει πάρει φωτιά με τους χρήστες να τονίζουν πόσο ανησυχητικές ήταν αυτές οι φωτογραφίες. Πολλοί αναφέρουν πως ο Οίκος είναι τώρα τελευταία συνέχεια στην επικαιρότητα με πιο πρόσφατο περιστατικό την υπόθεση του Kanye West όπου ο Balenciaga διέκοψε τη συνεργασία του με τον ράπερ εξαιτίας των αντισημιτικών του δηλώσεων ενώ εκείνοι ανεβάζουν περιεχόμενο που παραπέμπει σε παιδική πορνογραφία.  

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet