Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μας έχει συνηθίσει να υπερασπίζεται τα πιστεύω της δημόσια, να μη διστάζει να ταχθεί απέναντι σε ότι δεν συμφωνεί και να μην κρύβεται πίσω από το όνομά της. Αυτό έκανε και στην πρόσφατη ανάρτησή της στην οποία όπως ανέφερε σοκαρίστηκε από τα λόγια μιας άλλης γυναίκας τα οποία την έκαναν να συνειδητοποιήσει την ουσία του κινήματος MeToo.

Η ανάρτησή της:

«Ομολογώ ότι δεν είχα καταλάβει την πραγματική αξία του κινήματος Me Too.
Είχα περιοριστεί στην σημασία που έχει για τα θύματα και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην απόδοση της δικαιοσύνης απέναντι στον δράστη.
Τα μηνύματα που επικοινωνούσε όμως, τα εξελάμβανα ως αυτονόητα, μέχρι χθες τουλάχιστον, που άκουσα την εξής φράση σε ένα ραντεβού –

«Έλεος πια με το me too! Εάν φορέσεις μίνι θα σε βιάσουν… λογικό είναι. Έτσι είναι η φύση».

Άκουσα αυτή την φράση από μια σπουδαγμένη κατά τα άλλα γυναίκα της ηλικίας μου, της οποίας το επάγγελμα έχει να κάνει με το “life coaching“ και την αποδοχή και αποκατάσταση της αγάπης του γυναικείου σώματος από κοπέλες που αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών διαταραχές.

Και τρόμαξα. Τρόμαξα τόσο πολύ, που δεν είπα τίποτα. Ποιος; Εγώ, που υποτίθεται ότι υποστηρίζω τα πιστεύω και τις αξίες μου όποιες και να είναι οι συνέπειες! Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ, που μου πήρε ώρες να το επεξεργαστώ και να επικοινωνήσω μαζί της τηλεφωνικά για να της τονίσω ότι θα έπρεπε να αλλάξει επάγγελμα.

Δεν περίμενα ποτέ ότι μια ΓΥΝΑΙΚΑ θα δικαιολογούσε σε μια άγνωστη (γιατί αυτό ήμουν για εκείνη) τον βιασμό άλλων γυναικών. Δεν περίμενα ποτέ ότι μια ΓΥΝΑΙΚΑ που έχει κάνει επάγγελμα την «ενδυνάμωση» άλλων γυναικών θα είχε τέτοιες απόψεις.

Κατάλαβα ότι τα αυτονόητα, μάλλον δεν είναι αυτονόητα!

Κατάλαβα, ότι το κίνημα Me Too είναι πιο σημαντικό από ότι μπορούσα ποτέ να φανταστώ για πάρα πολλούς λόγους.
Ένας από αυτούς, είναι ότι ο καθένας χτίζει πια ότι εικόνα θέλει και ασκεί επιρροή που πολλές φορές μπορεί να είναι καταστροφική.

Κατάλαβα επιτέλους, ότι χάρη στο κίνημα Me Too, θα μάθουν οι κόρες μας ότι έχουν το δικαίωμα να φοράνε ότι γουστάρουν.
Κατάλαβα ότι χάρη στο κίνημα αυτό, εάν αυτή η γυναίκα γίνει ποτέ μητέρα ενός κοριτσιού και αυτό το κοριτσάκι υποστεί κακοποίηση, θα βρει μια κοινότητα ανθρώπων που θα την υποστηρίξουν και θα της κάνουν ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι δεν έφταιγε εκείνη!»

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet