Υπάρχουν πολλά trends στο Tik Tok και πολλά από αυτά είναι πολύ διασκεδαστικά και μας αρέσει να τα ακολουθούμε. Άλλα είναι εκπαιδευτικά κι άλλα απλά χιουμοριστικά. Φυσικά, το Tik Tok δεν έχει ανοσία στα trends που προωθούν μη ρεαλιστικά σωματικά πρότυπα και την fatphobia. Το καινούργιο trend είναι: «Βάζω στοίχημα πως είναι χοντρή κάτω από αυτά τα ρούχα».

Και εξηγούμαι: χρήστες της πλατφόρμας φορούν φαρδιά ρούχα και υπό τους ήχους του τραγουδιού «Love me» από τον Lil Wayne και τον τίτλο «Βάζω στοίχημα πως είναι χοντρή κάτω από αυτά τα ρούχα» αφαιρούν τα ρούχα τους και- σοκ- είναι αδύνατοι! Δηλαδή αν δεν ήταν, τι θα σήμαινε αυτό;

Ευτυχώς, πολλοί είναι εκείνοι που αντέδρασαν σε αυτό το trend, που παρουσιάζει έναν XL σωματότυπο σα να είναι κάτι που θα έπρεπε κανείς να ντρέπεται γι’ αυτό- σα να είναι κάτι κακό. Οι ίδιοι αυτοί χρήστες μετέτρεψαν το ίδιο trend σε κάτι ενδυναμωτικό.

Το trend μετατράπηκε σε κάτι θετικό για όλους: Οι χρήστες φορώντας φαρδιά ρούχα και με τον τίτλο «Βάζω στοίχημα ότι είναι χοντρή κάτω από αυτά τα ρούχα» αντί να βγάζουν τα ρούχα εξηγούν γιατί είναι τόσο τοξικό αυτό το trend.

@casischaotic

😫😫

♬ original sound – Bri

Άλλοι βγάζουν όντως τα ρούχα τους και λένε «τι έχετε να πείτε γι αυτό;» ή «θα προτιμούσα να είμαι χίλιες φορές χοντρός παρά να έκανα fat shaming στον οποιονδήποτε άνθρωπο για να ανεβάσω το δικό μου εγώ. Και γιατί έχει σημασία; Αυτό το trend είναι αηδιαστικό και προσβλητικό για τις υπέροχες plus size γυναίκες».

@soulmori

this trend is stupid. i love being chubby, it’s cute 🥰

♬ original sound – Bri

Άλλωστε ποιος σκέφτεται όταν βλέπει έναν άνθρωπο να φοράει φαρδιά ρούχα «Α! Πρέπει να ναι χοντρός!» Κανείς! Γιατί δεν έχει καμία βάση. Το trend υπάρχει αποκλειστικά για να θρέφει τον εγωισμό και τον ναρκισσισμό συγκεκριμένων ατόμων που θεωρούν πως είναι καλύτεροι από άλλους. Μάλλον θεωρούν ότι …τα κιλά κάνουν τον άνθρωπο!

@lauri_bnl

♬ original sound – Bri
@spookigio26 Dont do it babes! #ReTokforNature #PostitAffirmations #notagoodidea ♬ original sound – Bri

Φυσικά δεν είναι το μόνο θετικό trend που κατέκτησε το Tik Tok. Νωρίτερα φέτος ένα άλλο body positive trend ξεκίνησε όπου άνθρωποι έδειχναν σε ζυγαριά το πραγματικό τους βάρος. Έβλεπε κανείς άτομα με το ίδιο βάρος και τελείως διαφορετικούς σωματότυπους να εξηγούν πως η ζυγαριά είναι απλά ένας αριθμός και πως όλα τα σώματα είναι διαφορετικά μεταξύ τους και μοναδικά!

Εμείς ψηφίζουμε για περισσότερα τέτοια trends!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet