Ο Γιώργος Καπουτζίδης μετά τον β’ ημιτελικό, δέχτηκε στα social media αρνητικά σχόλια και ύβρις για τη σεξουαλικότητά του.

Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και παρουσιαστής έχει μιλήσει ανοιχτά για την προσωπική ζωή του και πλέον μιλάει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του.

Κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ» και το Twitter τον αποθέωσε, ενώ αρκετοί τον υποστήριξαν.

Το πρωί της Δευτέρας (16/5), ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε το “Πρωινό” όπου μεταξύ άλλων σχολίασε και αυτό το περιστατικό και εξήγησε γιατί το έκανε κατά τη διάρκεια του τελικού του μουσικού διαγωνισμού.

«Αυτό που έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση. Μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της λεξιλόγιο και έτσι ο μειωτικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα.

Το 2006, όταν παρουσίαζα την Eurovision, δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει στην εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα της Eurovision και εννοείται είχε πει αδερφή και αδερφάρα, ότι βλέπω την Αννούλα, είχε πει όξω που… και άσχημε και διάφορα άλλα. Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν Αννούλες τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet